Minden kornak megvan a maga stílusa, és megvan a maga esküvői fotó stílusa is. A nyolcvanas években készült, papírképeket tartalmazó, műanyag vagy éppen keményfedeles albumok messze nem hasonlítanak azokhoz a fotókönyvekhez, melyekkel a mai kor fotósai varázsolják el a megrendelőket.

És ez még nem minden, egy fotókönyv akkor izgalmas igazán, ha az abban szereplő képek sem sablonosak, és messze nem hasonlítanak szüleink „egymásra mosolygunk egy stúdióban” képeihez.

Stúdióban, kastélyparkban?

kastely

Mind a stúdió, mind a kastélypark a klasszikus esküvői fotózás helyszínei közé tartozik. Azok a párok, akik igenis ragaszkodnak a szüleik szekrényében is megbúvó albumokhoz, a hagyományokhoz híven kérhetik a fotóst, hogy esztétikus fotóalbumban nyújtsa át az elkészült képeket. A folyton változó és fejlődő technika azonban ma már lehetővé teszi, hogy szinte élő képek készüljenek, melyek tökéletese visszaidézik az esküvő hangulatát.

Manapság a különleges esküvői helyszínek számítanak trendinek. Fotózás egy táncteremben, a vidámparkban, az arborétumban, Moulin Rouge-ban. Tulajdonképpen bárhová elmehetünk, amennyiben kellő időt szánunk a szervezésre, és beszerezzük a szükséges engedélyeket.

Fotózás esőben?

eso

Miért ne? Külföldön egyre többen vásárolnak olcsóbb ruhát azért, hogy az esőben, vagy más extrém helyen és környezetben is készülhessenek fotók. Az új stílus pedig teret enged annak, hogy a párok egy kicsit megőrüljenek: rózsaszirmokat hintsenek maguk köré vagy éppen párnacsatát vívjanak. Lehullott levelekben hemperegjenek, csokit majszoljanak, úgy mint a gyerekek.

Mi kerüljön a fotókönyvbe?

wedding

Aki szeretné, ha a fotós az egész napot végigdokumentálná, annak ezt rögtön a felkérés alkalmával illik jeleznie. Ebben az esetben egy igen vaskos fotókönyvet kapunk majd, amelyben a képeket kronóligiai sorrendben helyezik el.
Tipp: Ha a különleges helyszínek mellett tesszük le a voksunkat, a fotózásra, már a lakodalom és az esküvő előtti napokban kerüljön sor, mert ellenkező esetben nem lesz elég időnk mindenre.

Forrás:Magyar Esküvő