Janó Vőfély
Szolgáltató/Cégnév
Kategória
Szolgáltatás leírása

Vőfély vagyok az ám kérjetek fel bátran,szívesen segítek én,minden kedves párnak. Vidám lagzit szeretnétek,jól szervezve velem,nálam reggelig mulat a vendégsereg. Amennyiben szeretné emlékezetessé tenni,az ön vagy hozzátartozója lakodalmát keressenek..! Elérhetőségeimen...Naptáramat kitöltve meglátja ráérek e az adott napon...ha igen tudok segíteni.! Életük egyik legfontosabb állomásához érve tisztelettel ajánlom magamat és szolgáltatásomat esküvőjük sikeres lebonyolításához! Verseim a kornak megfelelnek, de népies vonásokat is tartalmaznak. SZOLGÁLTATÁS: - Vőlegény búcsúztatása. - Menyasszonyt kikérem a vőlegény számára. - A fehér galamb, azaz a menyasszony megkeresése, csokor átadása. - Az ifjú pár elbúcsúztatása szülőktől, testvérektől, rokonoktól, barátoktól. - Irányítom az esküvőre a násznépet. - A lakodalom helyszínére érve köszöntöm az ifjú párt és tájékoztatom a násznépet a programokról. - A vacsora előtt pálinkaköszöntőt mondok. - A vacsoránál minden ételféleséghez tréfás verset mondok. - Vacsora közben sörvers, borköszöntő. - Menyasszonyi torta felszolgálása verssel. - A mulatozás közben beiktatunk játékot (amennyiben a buli engedi). - Megszervezem a gyertyafénykeringőt. - Levezénylem a menyasszonytáncot. A hangulat fokozása érdekében bekapcsolódok a táncba, a vendégek és az ifjú pár kedve szerint. Azért szükséges ott lennem a lakodalmatokban, mert én irányítom és ellenőrzöm a násznépet, a fotóst, a szakácsot, a videóst, a pincéreket és a zenekart. Az általam vezetett játékok: tojásgörgetés, újságtánc, gyümölcstánc, lufi tánc, sodrófatánc, kapustánc vagy mint a legrégebbi házaspár, papucseskü és az újasszony eskütétele. Kedves Házasulandók! Sok esküvőre készülő párban felmerül a kérdés: -ki irányítja a násznépet-ki tartsa kézbe az eseményeket? Mindezen feladatok megoldásában nyújtok segítséget.

Géber József Csanaki Vőfély
Szolgáltató/Cégnév
Kategória
Szolgáltatás leírása

A vőfély a menyasszony és a vőlegény szószólója. ... tovább Helyettük beszél, invitálja a meghívottakat az örömünnepre, kettejük életének egybekötésére. Nem ceremóniamester, nem mókamester! Segít az ifjú párnak örömteli és fájó érzéseiket kimondani. Segít a szülőktől , testvérektől , a régi családtól való elbúcsúzásban és segít a vendégek jól-létének , vidám hangulatának biztosításában.

Fődi Lajos
Szolgáltató/Cégnév
Kategória
Koncz László Országjáró Vőfély
Kategória
Szolgáltatás leírása

Szeretném, ha megismernének engem mint egyszerû embert aki most is igyekszik a hagyományoknak megfelelõen élni. Az Úr 1968. évében láttam meg a napvilágot egy hat gyermekes család hatodik gyermekként. A szüleim, nagyszüleim, dédszüleim, ük szüleim is tõsgyökeres matyó emberek voltak, akiktõl örökölhettem a virtust. A néptánccal és a népzenével Általános iskolában kerültem kapcsolatba, amely most is jelen van az életemben. A nagycsalád megtanított arra, hogy tudjam becsülni az értékeket, mindig igyekezzek az egyenes úton maradni, másokat teljes odaadással segíteni támogatni. A vőfély hívatás már jelen volt a családunkban a XX. Század elején (1924.) is Koncz János bátyám révén, aki Mezõkövesd és a környék egyik leghíresebb Võfélye volt.

Farkas László Angol-Magyar nyelvű Vőfély
Kategória
Szolgáltatás leírása

A kétnyelvű esküvők igényét tudomásul véve, a magyar hagyományokat a külföldi vendégek számára is élvezhető szintre fejlesztettem. Jelenleg angol-magyar vőfélyként (master of ceremony, rövidítve mc), a külföldi vendégek számára érthetően, angolul is elmondom a köszöntőket. A hiteles fordítás már több angol – magyar, ír-magyar esküvőn, lakodalomban levizsgázott.