Ahogy az esküvőd tervezésének sűrűjében vagy, és elkezded vizualizálni a nagy napod minden elemét és pillanatát, gondolkodtál már azon, hogy milyen zenét vagy kulcsfontosságú dalokat szeretnél a háttérben hallani? Az esküvő helyszíne, a dekoráció, a divat és az összes többi esküvői elem nagyon fontos, de az esküvői zene, amit választasz, valóban meghatározhatja az egész ünneplés hangulatát. Sok mindent figyelembe kell venned, amikor esküvői zenész keresésén gondolkodsz, és hogy mire érdemes odafigyelned. A zene jelentős hatással van a hangulatra, mindenki hangulatára, és arra, hogy emlékeznek-e arra, hogy soha nem ülnek le, mert annyira táncoltak, vagy leülnek, mert egyszerűen nem annyira tetszett nekik a dolog.

Mindig javasoljuk, hogy profi esküvői zenészt, dj-t vagy zenekart fogadjatok fel, hogy a nagy napotokon a lehető legstresszmentesebb, zökkenőmentes élményben legyen részetek. Az esküvői nap bizonyos részeire különböző típusú zenészek lehetnek, ezért fontos átgondolni, hogy hol és mikor szeretnétek esküvői zenészt felkérni.

1. Mennyi az esküvői zenei költségvetésed?

Mielőtt elkezdenél hezitálni a vonósnégyes kontra fúvószenekar között, az első lépés az, hogy felülvizsgáld az esküvői költségvetésedet, és nézd meg, mennyit tudsz költeni a szórakoztatásra. Mindig hasznos megérteni, hogy összességében mennyi az esküvő átlagos költsége, és hogy a párok ebből a költségvetésből mennyit költenek az esküvői zenére. Az árak minden bizonnyal eltérőek lesznek attól függően, hogy hol található (a magasabb megélhetési költségekkel rendelkező városokban elkerülhetetlenül magasabbak lesznek a költségek), és hogy úgy dönt-e, hogy egyetlen esküvői zenészt, például zongoristát vagy esküvői DJ-t választ, szemben egy 12 tagú zenekarral.

Az esküvői zenészek és előadóművészek számos tényező alapján diktálják áraikat. Majdnem minden professzionális esküvői zenész és előadóművész standard óraszámmal rendelkezik a fellépésre, és a további órákért külön díjat számítanak fel. Attól függően, hogy hányan lépnek fel a csoportban, elvárható, hogy minden egyes személy utazási és szállásköltségét Ön fedezze, ami megnövelheti az esküvői zenekar teljes költségét. Néha az esküvői zenekaroknak és DJ-knek nagyobb csapata van, amely hangtechnikusokat, táncosokat és asszisztenseket is magában foglal, akiknek a díját az alapdíj tartalmazhatja, vagy nem, ezért jó, ha ezt előre tisztázzuk.

Egy másik dolog, amire érdemes odafigyelni, hogy az esküvői zenész valószínűleg professzionális hangtechnikai eszközökkel, például mikrofonokkal és hangszórókkal rendelkezik (és a szertartáshoz is tud lavalier mikrofonokat beszerezni), ezért győződjön meg róla, hogy átláthatóak a további zenei felszerelés költségeiről és díjairól.

2. Mikor kell az esküvői zenészeknek játszaniuk?

Mielőtt elkezdenéd keresni álmaid esküvői zenészét, hasznos, ha van egy elképzelésed arról, hogy jellemzően mikor szól a zene a szertartás és a fogadás alatt. Mindig azt javasoljuk, hogy akkor szóljon a zene, amikor a vendégek megérkeznek a helyszínre, amikor elfoglalják a helyüket – különösen, ha a szertartás előtti koktélokat tartanak. A legjobb esküvői zene nyugodt, mégis várakozással teli energiát teremt a vendégek számára, akik izgatottan várják, hogy megünnepelhessék a menyasszonyt és a vőlegényt.

Amikor szól a zene:

  • Amíg a vendégek elfoglalják a helyüket és várják a szertartás kezdetét.
  • Amikor a család és a násznép végigsétál az oltárhoz.
  • A menyasszony nagyszerű bevonulása az oltárhoz (ez gyakran más dal, mint ami a násznép többi tagját kísérte).
  • A pár búcsúzene, amikor együtt vonulnak le az oltárhoz, valamint a násznép, amikor utánuk vonulnak vissza.
  • Koktélozás
  • Vacsora
  • A fogadás tánczenéje, beleértve a pár első táncát, valamint az apai és anyai táncokat.
  • Általános esküvői tánczene az összes vendég kedvenc tánczenéihez.

 

Fontos megjegyezni, hogy a kiválasztott zene típusa segíthet elmesélni az esküvő napjának történetét. Kezdve a szertartási zenével, ez a szertartás bevezetőjeként szolgál, és megadhatja az alaphangot a különleges napotok kezdetéhez. Néhány részlet, amit ezzel kapcsolatban figyelembe kell venni, hogy hagyományos zenét, kortárs zenét, popzenét, elektromos hegedűt, énekkart stb. szeretnétek-e inkább.

 

Többféle útvonalat is választhatsz a szertartási zene kiválasztásakor, minden attól függ, hogy mi az általános stílusod. Ami a fogadás zenéjét illeti, lényeges, hogy a szórakoztató partizene felé haladj. A fogadózene azért fontos, mert megragadhatja a vendégek figyelmét, és álmaid bulijává teheti az estét!

3. Mit kell még figyelembe vennie?

Mielőtt felbérled az esküvői zenészt, javasoljuk, hogy konzultálj az esküvő szervezőjével és a helyszínnel, hogy összegyűjtsön minden részletet vagy lehetséges óvintézkedést, amelyet a zenésznek aznap a felállítás során meg kell tennie. Kérdezd meg, mennyi időre lesz szükségük a felállításra, a fellépésre és a szünetekre. Győződj meg arról is, hogy tájékoztatni fog, ha bármilyen extra felszerelést kell hoznia.

 

A legtöbb esküvői zenész megengedi, hogy 1-2 új, különleges dalkérést adjatok be a meglévő esküvői lejátszási listájukhoz, amennyiben elegendő időt kapnak a felkészülésre és a betanulásra. Ha van egy esküvői lejátszási listátok kedvenc dalaitokból, amelyeket szeretnétek, ha előadnának a szertartásotokon vagy az esküvői fogadás zenéjének részeként, konzultáljatok velük előre, hogy megtudjátok, mennyire nyitottak a javaslatokra.

4. Ideje lefoglalni az esküvői nap zenészét

 

Persze, ha már találtál egy csodálatos esküvői zenészt, mindig fennáll az esélye, hogy a keresési folyamat során elkapkodják, ezért mindenképpen cselekedj gyorsan! Annak érdekében, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a tökéletes választásunk van, azonnal kutassunk a zenekarok után, és ellenőrizzük a szabadidejüket. Ha megtaláltad a neked tetsző zenekart, azonnal foglald le őket!

A megfelelő zenész gondoskodik arról, hogy az esküvő napja olyan nap legyen, amelyre mindenki emlékezni fog.