Egy újabb bál vagy esküvő persze fölveti a kérdést a meglévő ruháink közül van- e bevethető darab, esetleg barátnőnk vagy barátnőink támogató segítségével beszerző körútra kell indulnunk. 

 

A meghívókon általában feltüntetik az esemény stílusára vonatkozóan hölgyek és urak számára milyen öltözetben kívánatos megjelenni. Nyilván senki sem akarja kínosan érezni magát alul vagy túlöltözöttsége miatt.

 

Egy esküvőn a násznép hölgytagjai számára elegendő egy elegáns kosztüm, kisestélyi vagy koktélruha. A nagyestélyit tartogassuk a báli szezonra és hagyjuk meg a menyasszonynak a főszerepet, hiszen ez a nap róla szól.

Egy kisestélyi is lenyűgözővé teheti megjelenésünket. Segítségével és persze néhány ruhánkkal harmonikusan illeszkedő kiegészítő segítségével számos perzselő, elismerő, hölgytársainktól esetleg irigykedő pillantást is begyűjthetünk.

 

A trendek szezonról szezonra változnak, ha a pénztárcánk vagy kedvesünk bankkártyája engedi kövessük őket bátran, hiszen a tervezők mindig képesek valami újjal, egyedivel, extravagánssal előrukkolni amivel mágnesként vonzhatjuk a tekinteteket és mindenki szent meggyőződése lesz, hogy hihetetlenül jó ízléssel rendelkezünk és divatban tökéletesen eligazodunk. Ne feledjük:a fehér szín a menyasszonyé.

Az egyensúlyról és saját egyéniségünkről azért ne feledkezzünk meg mindeközben, mert a nagy divatozásban elvethetjük a sulykot, ezzel pedig inkább mosolyt fakasztunk az arcokon nem elismerést. Tehát mindent csak mértékkel, az életkorunkat is tekintetbe véve. 

 

Nem szokott osztatlan elismerést aratni a tinédzsernek látszani próbáló ötvenes nő, inkább csak sajnálkozó pillantásokra számíthat, ha viszont életkorunknak, alkatunknak és egyéniségünknek megfelelő ruhát sikerül választanunk tökéletesen kiemelhetjük nőiességünket éveink számától függetlenül.

 

Ha elég káprázatosnak érezzük magunkat a választott ruhakölteményben vegyük figyelembe a kényelmi szempontokat is. Egy túl szűk szoknya, vagy egy túl szoros fűző elvonhatja a figyelmünket a szórakozásról, mert a kényelmetlenségre fogunk figyelni és még csak ki sem táncolhatjuk magunkat.

 

Ha koszorúslánynak kértek fel segítheted a menyasszonyt ötletekkel, hiszen sokat változott a koszorúslányruha divat a z utóbbi években. Népszerűek a térdig érő és vállpánt nélküli ruhák de nyilván ezeket a részleteket illetve a színt a menyasszony választja ki a koszorúslányokkal egyeztetve.

Bármilyen vállpántnélküli ruhára esik a választásunk ne feledkezzünk meg egy jó minőségű pánt nélküli melltartót beszerezni. 

A 2011-es modellek klasszikusan nőiesek, hangsúlyozzák a derék vonalát és gyakran masnival dekoráltak, élénk színűek. A legdivatosabb színek az almazöld, a fukszia, a korall, az ametiszt, a smaragd, a narancs és a sárga. 

 

Megkönnyíti a koszorúslányok számára egyéniségük megőrzését, hogy az új trend szerint egy megadott színpalettán belül, saját alkatuknak megfelelő ruhát választhatnak maguknak. A megkötések segítenek megőrizni a harmóniát, mégis egyedinek érezhetik magukat a lányok.