Minden a helyes bőrápolással kezdődik!

Ha bőrünk tökéletes állapotban van, csak akkor fog rajta a smink is tökéletesen állni. Biztosan észrevetted, hogy ha az arcod nyúzott, megviselt, nagyon nehéz belé életet lehelni. Ha a bőröd száraz, az alapozó megáll a kis ráncokban, felhalmozódott hámló bőr rétegben, pont kiemelve azt amit leplepznénk. Éppen ezért fontos, hogy hogyan bánunk a bőrünkkel a nagy napot megelőző napokban, hónapokban.

 

Nagyon divatos lett a “napi arcápolási rutin” kifejezés. Fontos tudni, hogy ez mindenkinél mást jelent! Bőrtípustól, életmódtól, és életviteltől függően fogja a kozmetikusod meghatározni milyen hatóanyagok tudják támogatni a bőröd optimális működését.

 

Szerencsés esetben az esküvői előkészületek alatt nem feledkezik meg a menyasszony időben egyeztetni a sminkkel, és a bőrápolással kapcsolatban. Amennyiben hónapok állnak rendelkezésre, akár egy problémás bőrön is időben el lehet kezdeni azokat a kezeléseket, amik a legjobb formába hozzák a menyasszony arcát az esküvő napjára. 3 hónap alatt például csodás eredményeket lehet elérni akár egy gyulladt pattanásos arcbőrön is.

 

Ha a menyasszony túl elfoglalt, és csak egy héttel az esküvő előtt gondol az arcápolásra, még nincs minden veszve. Az utolsó héten, hidratáló, feltöltő kezeléseket szoktam javasolni, hogy minél szebben álljon majd a smink a kisimult arcbőrén. Egy héttel az esküvő előtt a menyasszonyok előszeretettel választják a Carbon Peeling kezelést, ezzel ragyogó sima bőrt lehet varázsolni már azonnal, de a kezelés után egy héttel látszik igazán a rugalmasító hatása, így használva ki jól a kezelés minden előnyét.

 

A próba smink fontossága

A próba sminket, minden esetben javasolják a menyasszonyoknak. Ilyenkor van alkalom nyugodt körülmények között megismerni, képet kapni az elvárásokról, stílusról, amit képviselni szeretne. Kipróbálhat több lehetőséget, hogy biztosan a megfelelő arcot láthassa majd viszont az esküvői képeken.

 

Az is előfordul, ha valakinek külön napon van a fotózás és külön a lakodalom, hogy két különböző sminkkel készül. Ilyenkor a fotózásra, mindig egy kicsit erősebb, látványosabb smink készül, mert a képeken máshogy viselkedik a smink, mint amikor élőben viseljük. Általában számolni lehet azzal, hogy a smink intenzitásának csak a fele látszik a képen, éppen természetesnek fog hatni, ha egy kicsit erősebben komponált a smink.

 

A próba smink megnyugvást szokott hozni az izgulósabb menyasszonyoknak is. Már tudni fogják, hogy mire számítsanak a nagy napon, és azt is megtapasztalhatják, hogy egy professzionálisan elkészített smink mennyivel tartósabb, megbízhatóbb és ennek ellenére milyen kényelmesen viselhető egy egész napon át. Profi termékek használata mellett nem kell félteni a bőrünk egészségét sem.

Smink a nagy napon

Az esküvő napján már minden összeállt. Ha betartottad a kozmetikusoddal megbeszélt otthoni ápolást, hidratálást, bőröd optimális állapotban van ahhoz, hogy minden a legszebben mutasson rajtad.

 

De ha mégsem volt idő az egyeztetésre, és nem volt alkalmad a bőröd állapotával foglalkozni, akkor sem kell lemondani a tökéletes sminkről. Minden sminkes eszköztárában, fellelhetőek olyan hidratáló krémek, primerek, amik segíteni fognak a problémán. Jó minőségű alapozók léteznek már a különböző bőrtípusoknak megfelelően, ezeket fogja a bőröd állapotának megfelelően kiválasztani.

 

Milyen legyen a sminked?

Ez csakis Tőled függ!

Minden menyasszony más és más, ezért a sminkek is eltérőek. Nem kell követnünk a divatot, csak az a fontos, hogy önmagad lehess a sminkben. Ne nyomjon el. Emelje ki a természetes szépségedet, szorítsa háttérbe az esetleges kendőzni valókat.

 

Alkalmazkodhatsz a smink készítésénél, a ruha csillogásához, díszítéséhez, a virágcsokor színéhez, vagy a megálmodott dekoráció összhatásához. Akad, aki a vőlegény kiegészítő színeit szeretné belecsempészni a sminkjébe. Figyelembe kell venni a menyecskeruhát, hiszen a későbbi átöltözésnél, még tökéletesen tart a smink és érdemes törekedni a teljes összhangra.

 

Egy fontos szempont még a tartósság, amit, ha profin végeznek hajnalig kell, hogy tartson. Válassz olyan árnyalatot az ajkak festésénél, ami csókálló, tartós, és fent marad az esküvő végéig. Amennyiben ilyen típusú rúzsból nincs a megfelelő árnyalat, érdemes egy rúzst kérni pluszban a smink mellé, hogy az este folyamán korrigálni lehessen az ajkakat.