Csak profi jöhet szóba

A nagy nap előtt jól tesszük, ha keresünk egy profi sminkest aki próbasminket készít akár többféle módon is. Egy sminkes szakmai tudásánál fogva számos olyan dologra odafigyel amire mi szakértelem híján biztosan nem gondolunk.

 

Például a szemszín, hajszín, arcforma, a ruha színe és stílusa, hajstílus és nem utolsó sorban az egyéniséget és a személyes kívánságokat is figyelembe veszi. A fotózás erősebb sminket igényel professzionális termékekkel. Aki úgy érzi előnyös számára, ne riadjon vissza a műszempillától vagy néhány strassztól sem. A menyasszonyok gyakran kérnek nagyon szolid sminket, hiszen a ki a hétköznapokban nem sminkeli magát annak ez is nagy változás a megjelenésében.

Házhoz jön a szépítő csapat?

Ma már arra is van lehetőség, hogy a profi szépítő csapatot házhoz hívjuk, ezzel sok értékes időt nyerhetünk a nagy napon, hiszen akár egyszerre is tudnak dolgozni szebbé varázslásunkon.

 

Kiemelt jelentőséggel bír a szépen előkészített arcbőr, hiszen szép sminket csak szép bőrre lehet készíteni ezért a nagy nap előtt hét –tíz nappal keressük föl kozmetikusunkat egy tisztító és hidratáló kezelésre.

 

Amit ezután otthon még megtehetünk a szokásos napi szépségápolási rítusainkon kívül, a bőséges folyadékfogyasztás, ezzel belülről hidratáljuk bőrünket.

A vállalkozó kedvű és persze megfelelő gyakorlattal rendelkező hölgyek akár maguk is elkészíthetik a menyasszonyi sminkjüket.

Ha nagyon ügyes vagy

Első lépésként itt sem maradhat el az alapos tisztítás, bőrradírozás, majd hidratálás. Az alapozó színben harmonizáljon saját bőrszínünkkel, kevés porpúderrel rögzítve és nagyon ügyelve a púdermennyiségre mert a vastagon „vakolt” arc finoman fogalmazva is riasztó képet nyújt.

 

Ha úgy érezzük, hogy a melegben vagy az izgalomtól olvadozik a sminkünk inkább többször kevés porpúdert használjunk.

A szemhéj árnyékolása soha nem egy színnel történjen. Összeillő színeket válasszunk például arany és barna. Az ügyesebbek tust is használhatnak a kontúrozásra.

 

A szemöldököt is igazítsuk ha szükséges. A színek összhangjára a pirosító és a rúzs használatánál is ügyeljünk.

 

A nap folyamán többször ellenőrizzük és ha szükséges korrigáljuk sminkünket.