A boldogság felettébb illékony dolog. Ma még ott dalol a pezsgőspoharunkban, és azt sugdossa a fülünkbe, hogy mindig mellettünk marad, aztán egyik pillanatról a másikra azt vesszük észre, hogy elhagyott bennünket, mint a hűtlen kedves. És mi bottal üthetjük a lába nyomát.

Leslie L. Lawrence

A boldogság mindannyiunknak mást jelent. Ahányan vagyunk, annyiféle nézőpontból tekintünk rá. Boldog leszek, ha majd megtalálom a párom, ha jobb állásom lesz, ha gazdag leszek, ha nyerek a lottón, ha lefogyok tíz kilót, ha elismernek a munkámban és még sorolhatnánk. Ha célként tűzöd ki magad elé, mint répát a szamár elé sohasem érheted el. Mi lenne, ha választanád, itt és most?

Akadnak, akik kizárólag az anyagi javakat tekintik a boldogság forrásának, ennek megcáfolására elegendő elolvasni néhány cikket a bulvársajtóban valamelyik dúsgazdag és depressziós sztárról. Ez nem jelenti azt, hogy nem kényelmesebb vagy kellemesebb az élet kuporgatás nélkül, de semmiképpen sem állíthatjuk, hogy előfeltétele. A boldogság választás kérdése.

Mi az ami boldoggá tesz?

Ha tudsz örülni annak amid, van és hálás vagy érte akkor lehetsz boldog akkor is, ha nem vagy éppen bővében az anyagi javaknak. A hála és az elégedettség a szükség van rám érzése a motiváltság a célok, boldogítók. Az életünkkel való tartós elégedettség és boldogságérzet a körülményeinktől független és a tudati illetve érzelmi beállítódással illetve önmagunk elfogadásával van összefüggésben.

Megtalálni az igazit

Az is végtelen boldogsággal tölthet el, ha megtaláltad az életed párját és az esküvőtökre készültök. Sokak szerint az egyik legnehezebb olyan párra találni, akivel kölcsönösen boldoggá teszitek egymást. Arról is sokféle nézőpont létezik, mi kell ahhoz, hogy a pár tagjai boldogok legyenek. Persze itt is akadnak, akik az anyagiakkal hozzák összefüggésbe a gondtalan, felhőtlen életet. Az ellentábor szerint a szerelem mindennél boldogabbá tesz és semmilyen pénzem nem vásárolható meg, amivel egyet kell, értsünk de csak részben. A boldogság kék madara nem ül a kitömött bankszámla mellett bár az vitathatatlan, hogy szívesen csipeget a kéj, vidámság és gyönyör tálkájából. Ha valódi a szívünket csordultig töltő boldogságot nem is, de egyfajta gondtalan elégedettséget jelenthet az anyagi biztonság, de mihelyst megszokjuk az érzést megjelenik a hiány érzése is ha a többi elégedettséget adó tényező hiányzik.

Elégedett vagy önmagaddal?

Vajon elégedett vagy-e önmagaddal? Szereted-e magadat olyannak amilyen vagy? Hajlandó vagy-e elismerni a jó tulajdonságaidat vagy csak a hiányokra figyelsz? Amíg kívülről várod a megerősítéseket és nem vagy hajlandó a saját magad számára megadni azt addig a boldogság és elégedettség is nagy ívben kerülni fog. Mi lenne, ha megengednéd magadnak az elismerést?

Tűzz ki célokat, amelyek elérése boldoggá tesz

Amit te magad érsz el további motivációt ad az életben. Ha olyan szerencsés vagy, hogy mindezt párban éred el egymás rezgésszintjét is emelitek. A párok nem csak dupla energiát mozgósíthatnak, hanem sokszor annyit. A közös célok: lakás, gyerekek, autó, nyaralások megtöbbszörözhetik az erőtöket és az elérésük közös örömforrás lehet. Közben azért ne felejtsétek el az egymásra figyelést, a gondtalan örömben eltöltött közös perceket, órákat. Ez segít a kétségek eloszlatásában, a szomorúságok örömmé, gyönyörré való transzformálásában nem csupán pillanatokra, hanem egyre hosszabban, egyre tartósabban.

Te tudod milyen érzés tartósan boldognak lenni?

Lehet, hogy ismeretlen terület örömben lenni, tartósan a boldogság rózsaszín puha felhőjén lebegve létezni. Ami ismeretlen az félelmetes is, hogy választhatod, hogy jár neked. Jár neked a könnyedség, az öröm a bőség, a gondtalanság, a vidámság a felhőtlenség. Te magad is sokat tehetsz azért, hogy boldog legyél, sőt azért is hogy a párodat boldoggá tedd. Keressetek közös mind a kettőtök számára szórakoztató tevékenységeket. A közösen eltöltött minőségi idő jelentősen befolyásolja a párok boldogság szintjét.

Elégedett vagy munkáddal?

A boldogság megélésének feltétele hogy a munkádban is örömet találj. Ennek a legjobb módja, ha olyan tevékenységet választasz, ami örömmel tölt el és akkor is hajlandó lennél végezni, ha nem kapnál érte fizetést. A valódi öröm és elégedettség akkor jár majd át, ha hagyod, magad kibontakozni látod az életcélodat és teszel is érte.  Minden nap örömmel ébredsz fel és kezded a feladataidat, és minden nap teszel magadért.

Boldogító társas kapcsolatok

A kapcsolataidat is ápolod nem csupán a párkapcsolatodat, hanem a többi társas kapcsolatodat is a családodban és a barátaiddal is. Ha a szüleid nem tudtak a számodra ebben megfelelő mintát adni, akkor te bármikor változtathatsz ezen. Csapatban mindent könnyebb megoldani. A kapcsolataid milyensége és a boldogság szinted szoros összefüggésben vannak egymással. A konfliktusok szőnyeg alá söprése helyett érdemes a megoldásukra törekedni. Haraggal átitatott kapcsolatokat nem lehet működtetni és ez kiemelten fontos a párkapcsolati nézeteltérésekre.
Nem kell tökéletesnek lenned, de mindennap tegyél magadért.

Forrás: https://jikidenreiki.hu/mi-a-boldogsag/