Az esküvőszervezés elsőre nem is tűnik annyira bonyolultnak, hiszen csak egy szép helyszín finom ételek és mindenki szép ruhába öltözik. Persze ez a gyakorlatban sokkal összetettebb, és ahogyan az lenni szokott, az ördög a részletekben rejlik.
Ha bárkit kérdezel, esküvő témában rokonokat, barátokat tanáccsal nagyon sokan tudnak szolgálni. Talán még sok is áramlik felétek belőle.

Kérjétek esküvőszervező segítségét

Nyilván nektek is megvannak a saját elképzeléseitek az esküvőtökkel kapcsolatosan, de nem lehet véletlen, hogy magas szinten képzett szakemberei is vannak a témának. Érdemes megfontolnotok esküvőszervező igénybevételét a nagy napotok megszervezéséhez, olyanét, aki már sok tapasztalattal rendelkezik a témában és megoldja, a gubancokat mielőtt kialakulnának. Az  esküvőszervező  biztos támaszt jelenthet az első lépésektől fogva.

Ma már természetes hogy a párok profi segítségét veszik igénybe az esküvőjük megszervezésekor. Ha úgy gondoljátok, hogy mégis inkább ti végezitek, ezt a feladatot tudnotok kell, hogy óriási terhet vesztek a vállatokra. Az esküvő napja megismételhetetlen, ami ott és akkor nem sikerül sajnos nem lehet kijavítani. A menyasszonynak és a vőlegénynek az lenne a dolga, hogy akkor és ott gyönyörűek és gondtalanok legyenek, és mindenekelőtt élvezzék a fényt és figyelmet, ami rájuk irányul. Az esküvő előtti szervezkedés mellett arra is gondolni kell, ki fogja a helyszínen majd koordinálni az eseményeket.

Egy jó vőfély vagy ceremóniamester sok mindent kézben tart, de mindenre nem tud kiterjedni az ő figyelme sem a vendégek szórakoztatása mellett. Komoly buktatót jelenthet a saját szervezésnél, hogy az átlagember igen keveset tud az esküvők világáról és az esküvői szolgáltatók munkájáról. Az álomesküvő megszervezéséhez nem árt ezekkel kapcsolatosan alapos tudással felvértezni magunkat. Számos apróság van, ami miatt csúszhat a fotózás, a szertartás vagy szertartások és akár a vacsora.

 

Szabadtéri szertartás estén mindig kell lenni például „B” verziónak arra az esetre, ha leszakadna az ég. A szolgáltatók mindegyikével szerződést kell kötni, amelyben pontosan le, van írva mit vállal és milyen feltételekkel. Az esküvőszervező, aki már sok tapasztalattal rendelkezik, a témában bizonyára tudna mesélni egy két jó sztorit, amikor megoldást kellett keresni egy ott és akkor megoldhatatlannak látszó problémára.

Esküvőszervező nélkül

Ha mégis azt választjátok, hogy esküvőszervező nélkül oldjátok, meg ezt a nagy feladatot akkor legyen valaki, aki mindvégig a jobb kezetek lesz. Lehet egy jó barátnő vagy testvér, a lényeg hogy megbízhassatok benne és tudjon mindenről, ami az esküvővel kapcsolatos. Arra is figyeljetek, hogy a nagy napon ő is szórakozhasson is, ne terheljétek túl.

A profi esküvőszervező előnyei

A legfontosabb a tapasztalat, hozzáértés, szakértelem, ezekkel időt és pénzt lehet megtakarítani. Az esküvői kiadásokat nem a szervezői díj fogja az egekig tornászni, sőt akár kedvezményekhez is juthatunk általa. Ő tudni fogja, hol kell odafigyelni az apróbetűs részekre a szerződések megkötésekor és mindig, minden esetben a pár érdekeit tartja szem előtt. Ötleteket és még a kreatív fotózást is megszervezi. A tudása, jelenléte biztonságot ad a pároknak, akiknek nem marad más dolguk, mint élvezni a nagy napjukat és a kellemesen szórakozni a vendégeikkel.