Az egyik legfontosabb jellemzője a szép menyasszonynak a tökéletesen hozzáillő ruha, kiegészítők és nem utolsósorban az elegáns hajviselet.

 

A menyasszonyok képeit nézegetve úgy érezhetjük egy hagyományos kontyot úgyis feldob majd a fodrász néhány csillogó hajdísszel, vagy a fátyol takarásában úgysem fog látszani valami bonyolult hajköltemény, mégis érdemes nagy figyelmet fordítani erre a részletre. 

Keressek új fodrászt?

Ha az anyakönyvi hivatalt elintéztük, az esküvő előtt már jó előre egyeztessünk fodrászunkkal vagy  ha nincs állandó válasszunk egy szimpatikust, mert néhány kérdést muszáj időben eldönteni. Az egyik ilyen húsbavágó és nem egyszerű eldöntendő kérdés mit fog viselni a menyasszony? Fátylat, egy egyszerű tiarát kalapot esetleg csak néhány csillogó csatot szeretne? ( A hagyomány szerint fátylat csak az első esküvőn illik viselni és akkor sem való ha terhes a feleségnek való.) A menyasszony hajának hossza a leginkább meghatározó a frizura kiválasztásánál, de egy szép kontyhoz akár némi póthajat is használhatunk anélkül, hogy ez rontaná az összképet.

 

A másik fontos szempont aminek a figyelembevételét nem kerülhetjük el a menyasszonyi ruha stílusa. A klasszikus ruhákhoz a konty való, modern stílusú ruhakölteményekhez remekül illik a kivasalt , egyenes frizura, de ha a ruha romantikus stílusú viselhetünk arcba hulló lágy hullámokat is a fejünkön legfontosabb, hogy a menyasszony érezze úgy, hogy megőrizte egyéniségét és előnyös számára a frizurája.

Meddig halaszthatom a döntést?

Jó ha a frizuraterv az esküvő előtt két hónappal már teljesen kialakult, hiába a szép ruha és a szerelmes vőlegény aki reggel kócos tincsekkel is gyönyörűnek lát az is fontos, hogy TE annak érezd magad. 

 

A tapasztalatok szerint az utolsó festésre, illetve vágásra a nagy esemény előtt kb. két héttel érdemes sort keríteni és a vágás ügyében ez a vőlegényre is vonatkozik, mert ennyi időre van szüksége a hajnak, hogy egységessé váljon. Ha nyári esküvőt tervezünk a vőlegény esetében arra is gondoljunk, hogy a haj által takart területeken nem barnul le a bőre, ezért még fontosabb az utolsó hajvágás jól megválasztott időpontja, sőt még a kaján mosolyokat is megúszhatjuk a kevésbé jól nevelt vendégektől.

 

A hosszú hajú aráknak leginkább a kontyot ajánlják tartóssága, eleganciája miatt. Persze egy konty is ezerféle lehet ezen belül. Ha emellett döntünk az esküvő napja előtt két nappal mossuk meg a hajunkat. A teljesen frissen mosott hajból nehéz kontyot készíteni csúszóssága, selymessége miatt. Ezekre a részletekre a fodrászunk bizonyára felhívja a figyelmet.

 

Ha hagyományosan fátyolt szeretnénk viselni gondoskodjunk a megfelelő rögzítésről, inkább hajtű mint hajcsat sokkal jobban rögzít.

Általában a  rövid hajú nők teszik le e voksukat a kalap viselése mellett, mert elegáns megjelenést biztosít viselőjének, de közben takar is. A döntés előtt kérjünk tanácsot fodrászunktól milyen ötletekkel tudná ünnepire varázsolni rövid hajunkat, ha mégis a kalap nyer ne feledkezzünk meg itt sem a rögzítésről. 

Milyen kiegészítőket válasszak a hajamhoz?

A tökéletes frizura a kiegészítők nélkül olyan mint szépséges menyasszonyi torta a dekoráció ráhelyezése előtt szép de csupasz. A kiegészítőket illetően is a választék szinte végtelenül sok. Virágok, gyöngyök, csillogó kövecskék, hajdíszek, csupán a harmóniáról nem szabad megfeledkeznünk. A frizurától függetlenül egy a menyasszonyi ruhával összeillő diadémmal is kiemelhetjük a hajviselet és a menyasszony szépségét. Viselhetjük a fátyol helyett is de fátyollal együtt is.

 

A legfontosabb az elégedett, boldogan mosolygó ara aki ha csak egy napra is királynőnek érezheti magát.