Hologramos, beléptetőkártyaként is funkcionáló meghívók Michael Douglas és Catherina Zeta-Jones esküvőjén. Így csináld: Rendelj névre szóló karpántokat, arannyal nyomtatva. Nem drágább mint a meghívó, és akár karkötőként is szolgálhat a hölgyvendégeknek, ha elég elegáns a dizájn.

 

Fehér szőnyeg, fehér szirmokkal felszórva

Ilyen út vezetett anno Eddie Murphy és Nicole Mitchell esküvőjén az oltárhoz. Tipp: Murphy a virágokat később a helyi kórház díszítéséhez ajánlotta fel. Így csináld: Fehér szirmokat akár virágboltostól is rendelhetsz, de ha van a vendégek közül valakinek kertje, pár nap alatt összegyűjthetsz jó adagot (és további pár nap alatt illatosra is száríthatod őket). A fehér (vagy ízlésednek megfelelően akár vörös) szőnyeget pedig esküvőszervezőtől, színházi díszletestől szerezhetsz be.

Kétemeletes helyszín?

Akkor az egyik szinten az egyik zenekar húzzon klasszikusokat, a másik helyen (mint Madonna és Guy Ritchie lagziján anno az alagsorban )rendezzetek be diszkót a fiatalabbaknak. Így csináld: Keress eklektikus stílusú éttermeket vagy menzákat, ahol alul hall helyezkedik el.

Hatemeletes répatorta?

Már Jonh F. Kennedy és Jackie Onassis, sőt Pierce Brosnan és Keely Shaye Smith is ilyet kínált a vendégeiknek. Utóbbi menyasszony ráadásul Rodin A Csók című szobrát faragtatta ki jégből a férjének nászajándékul. Így csináld: A jégszobrászat árban is elérhető, a lényeg inkább az ötleten van. Ne hattyút és hasonló gagyit rendelj! A répatorta pedig kimondottan trendi – jobban is díszíthető, mint krémes alternatívák, amik nem bírnak el egymáson hat emeletet.

Fehér pagoda

Fehér pagoda, rózsákkal ékesítve és persze éjféli tűzijáték. Tiger Woods és Elin Nordegren romantikus trükkje könnyen átültethető a magyar valóságba. Így csináld: Vagy kültéri esküvői helyszínt keress, vagy olyan házasságkötő termet (például Csornán vagy Győrben a Radó-szigetnél), ahol a közeli parkban van zenepavilon. A tűzijátékot pedig akár ár alapján is megrendelhetitek: megmondjátok mennyi pénzt szántok rá, a szervező pedig megmondja, hány perces show-t tud akkora összegért szolgáltatni.

Zen-kert fíling.

Teamécsesekkel kikövezet  utak, virágszirmok formára gereblyézve… – ilyen volt régen Bard Pitt és Jennifer Aniston esküvője. Így csináld: A teamécsesek a téli esküvőnek meleg hangulatot kölcsönöznek, különösen ah hófödte, tájon vezetnek keresztül. Ha ez nem kivitelezhető, akár a templomi padsorok elé vagy az étterembe vezető folyosón is kivilágíthatjátok az utat.

36 fős kórus

énekelt Donald Trumph és Melania Kanus esküvői fogadásán. Így csináld: Hallgasd meg a helyi énekegyütteseket, templomi kórusokat. Már egy kvartett acapella koncertje is rendkívüli módon emeli az est fényét.

A Nagy Gatsby című film ihlette Tori Speelling és Charlie Shanian lagziját. Így csinéld: Válasszátok ki kedvenc filmeteket, és az adott korra jellemző ruhákat, ételeket, helyszínt tervezzétek meg az esküvőtökre.

Harsonaszó

Victoria Adams (ugye már nem is emlékszünk a lánykori nevére?) ás David Beckham anno harsonaszóval üdvözöltette a bevonuló vendégeket, akiknek kötelező volt fekete-fehérbe öltözni. Így csináld. Mindig látványos, ha hivatásos rendőrök kardéle alatt vonul az ifjú pár, vagy más, egyenruhás társulat fogadja a vendégeket. Ha a helyi zenekarnak van fúvós szekciója – esetleg a zeneiskolában ismered a fúvóstanárt, aki pár diákkal eljönne -, kérjétek meg őket erre a pár perces mutatványra. Örök emlék lesz.

Laktanya?

Marc Anthony az előző nejét egy laktanyában vette feleségül. A helyszínt Dayanara Torres kedvéért extravagáns és gyönyörű teremmé varázsolták. Így csináld: Trendi és különleges „málló falú” helyszínen esküdni. Néhány karácsonyi lámpafüzérrel, átlátszó (sifon vagy selyem)- esetleg függöny – anyaggal burkolva a falakat csodát lehet tenni még egy sportcsarnokkal is.

Ötven kislány

szórta kosarából a szirmokat Mariah Carey és Tommy Mottola 300 vendégére. Így csináld: Ha van a vendégseregben óvodás kislány megkérheted , hogy a barátnőit elhívva örvendeztessenek meg benneteket. Cserébe a végén nekik ajándékozhatod a kosárkát (esetleg 1-1 almával megtöltve) Nekik is emlékezetes lesz, hogy testközelből szemlélhetnek egy igazi menyasszonyt.

Forrás: Igen-Igen az esküvőmagazin, http://igen-igen.hu