Csak addig nyújtózz…

Az esküvői költségek kalkulációjakor hamar kiderül, meg tudunk-e fizetni egy erre célra szakosodott szolgáltatót. Ha igen, akkor már csak a számunkra leginkább megfelelőt kell kiválasztanunk és a referencia munkái alapján dönteni milyen színvilágú legyen a MI dekorációnk, szem előtt tartva a már kiválasztott helyszín adottságait.

Kreatívok előnyben

Ha a költségvetésünk nem engedi akkor is kéznél van saját kreativitásunk és biztos találunk vállalkozó kedvű segítőket a baráti társaságunkban. Ezzel megtapasztalhatjuk az alkotás örömét és még inkább büszkék lehetünk a kész dekorációra.

Az első lépés összeírni mit kell díszíteni, milyen sorrendben, illetve mennyit költhetünk az alapanyagokra.

A túlzásoktól óvakodjunk. Az agyondíszített túl színes asztalok inkább taszítóak, mintsem elbűvölőek.

A kiindulópont természetesen a virág. A meghatározó a választásnál milyen virágból készül a menyasszonyi csokor , a teremdekoráció mindenképpen legyen vele összhangban.

 

Jelszó:csak szolidan

 

Az esküvői ceremónia helyszínének dekorációja elegáns de visszafogott legyen. Semmiképpen se használjunk erős színeket, itt nem a dekoráción van a hangsúly. Ezeket a szabályokat benti esküvő esetén a házasságkötő terem díszítésénél is tartsuk be.

Ha templomi esküvőt is tartunk, a dekorálásnál még inkább a szolidság, világos színek legyen a jelszavunk, hiszen már eleve sajátos hangulat uralkodik e szent helyeken.

Az oltárdísz, a padok végén függő virágdekoráció és a szórható virágszirmok teszik ünnepivé és meghitté a hangulatot. Ha fehér virágokat választunk erre a célra biztos, hogy nem fogunk mellé.

 

Varázsolj ünnepi hangulatot

 

Az első benyomás mindig fontos. Egy jól megválasztott dekoráció önmagában is ünnepi hangulatba hozza a vendégsereget.

Itt már kicsit lazábbak lehetünk a színválasztásnál, de nem érdemes erős színekben gondolkodni. A násznép itt fogja eltölteni a leghosszabb időt és persze egyáltalán nem mindegy milyen hangulatban.

A döntésnél milyen is legyen a dekoráció próbáljuk megragadni a hely alaphangulatát és ahhoz alkalmazkodva kialakítani a díszítést.

Ha székszoknyát is szeretnénk a masni színét hangoljuk össze a terem alapszíneivel és a virágokéval.

Asztali díszt mindenképpen szolidat válasszunk és a mérete is legyen nagyon szerény mert az étel nem fog elférni, és a szemben ülőket is zavarni fogja a társalgásban ha kukucskálni kell valami monumentális virághegy mögül, és a többi dekorációval való összhang nyilván elengedhetetlen.

A menyasszony asztalára általában a saját csokrát teszik de ide is készíthetünk a többi asztaléhoz hasonlót.

 

Teremtsünk összhangot

 

Ha a vendégek ültetőkártya alapján foglalják el helyeiket a kártya színét is hangoljuk össze az alapszínekkel, és persze a szalvéta ,a szalvétagyűrű sem lóghat ki a sorból.

Ha a szabadban, sátorban rendezzük a lakodalmat a sátor díszítését se túlozzuk el. A sok zöld felület fehér vagy halvány rózsaszín virágokkal romantikus hangulatot teremt.

A menyasszonyi autó

A menyasszonyi autó dekorációja elengedhetetlen. Itt a szépség és elegancia szintén alapkövetelmény de a dísz mérete nem zavarhatja a sofőrt a kilátásban, azonfelül strapabírónak is kell lennie.

Az elmondottak alapján lehet, hogy kicsit nehéznek tűnik a kivitelezés, de csak hozzá kell kezdeni aztán már maguktól jönnek az ötletek.Ha mindent sikerült összehangolnunk pályázhatunk  a legkáprázatosabb és a legötletesebb menyasszony címre.