Az esküvői dekoráció minden évszakban más, sőt az évszakon belül is igen sokféle választásunk van. A tavasz a megújulás jelképe és ez az esküvők világában is érvényes. Jellemzőek a friss üde színek, az újjászülető természet bőkezűen szórja elénk a tavaszi virágokat, bőven van miből választani.

Szedd a tavasz virágait….

A színvilág eldöntésekor, természetesen nem csupán tavasszal a helyszín meghatározó. A dekoráció tervezése a helyszín kiválasztása után kezdődhet. A népszerű helyszínek felkészültek az esküvő tekintetében, bizonyára saját ötleteik és megoldásaik is vannak, amelyeket a saját ízléseteknek megfelelően alakíthattok át. Ha helyszínen nincs saját dekoratőr, aki segítene titeket akkor érdemes megkeresni egy profi esküvői dekorációval foglalkozó szakembert.

A helyszín színvilágának és stílusának ismeretében már könnyen kiválaszthatjátok, a virágok színeit és persze jó, ha az érvényes trendet is figyelembe veszitek.

Könnyedség, púder árnyalatok

A könnyű púder árnyalatok mindig divatban lesznek, azzal biztosan nem fogtok mellé. Halványlila, púderrózsaszín, vaníliasárga vagy az elefántcsontszín a zöld világos árnyalataival vidám, könnyed hangulatot varázsolnak a helyszínre. Az erősebb színek elegánsak, de a tavaszi hangulathoz sokkal kevésbé illenek.

Az üde zöld esküvői dekor

A zöld nyilván mindenhol megtalálható: a csokrokban, a virágdíszekben és nagyon harmonikussá teheti a helyszín dekorációját, ha visszaköszön az asztali futókon, a szalvétákon és más helyeken. A fehérrel tökéletes párost alkotnak és frisséget sugároz. A merészek használhatják a zöld mélyebb árnyalatait is, de vigyázni kell az arányokkal.

A farmer kék is divatos az idén

Meglepő, de a legtöbbet viselt ruhadarab is megihlette az esküvői dekoratőröket. A szövetek és a vázák színeiben is felbukkan az indigókék, amelynek jelentése sokatmondó. Nyugalom, biztonság, bölcsesség és hűség kapcsolódik hozzá, amelyek megléte nagyon fontos érték egy házasságban.

A tavaszi esküvőkön nem csupán a pasztell árnyalatok hódítanak. A merészek élénk rózsaszín, mustársárga vagy akár a narancs-színeket is használják az esküvői dekorációban. Akkor érdemes ezekhez az eszközökhöz nyúlni, ha a helyszín eléggé egyhangú, ellenkező esetben túltolhatjuk a dekort. Ha sikerül az egyensúlyt megőriznünk, akkor modern egyben elegáns esküvő dekorációnk lehet.

Hagyományos esküvői dekoráció

A megszokott színek is divatosak maradnak: az elefántcsont, a pezsgő a krém. Ezek bármelyike szinte bármilyen helyen telitalálat. Nyugalmat és eleganciát sugároz és senki sem fogja azt mondani rá, hogy nem elég finom. A virágok kiválasztásánál a meghívóval kezdődően végig vonulhat a kiválasztott szín, színek illetve motívum. A divatos színektől nyugodtan eltérhettek. A legfontosabb, hogy titeket tükrözzön minden, amit választotok, tetszen nektek és élvezzétek a Nagy napot.