Az esküvői feladatok megoldásakor az eldöntendő kérdések egyike, hogy a kreatív fotózás egy napon legyen az esküvővel vagy egy külön napot érdemes szentelni rá.  Mindkét megoldás rejt magában előnyöket és hátrányokat egyaránt.

Ha a fotózás az esküvő napján zajlik, akkor legkevesebb 1,5-2 órát kell szánni rá. Ehhez hozzá kell számolni az oda-vissza utazásra fordított időt és a helyszínen való sétával eltöltött időt is, ami összességében az idő szűkössége miatt lekorlátozza a választható helyszíneket. Mindezt még bele kell illeszteni a Nagy nap forgatókönyvébe.

Kreatív fotózás az esküvő napján

Mire a pár elkészül, általában legalább 10-11 óránál járunk, tehát a kreatív fotózás dél körül kezdődhet. Nyári esküvők esetében ilyenkor van a legmelegebb. A smink olvad, a vőlegényre ráolvad a zakó, a menyasszony is izzad a nagy szoknya alatt. Sem az izzadás sem a meleg miatti fáradtság nem teszi előnyössé a képeket. A fényviszonyok sem a legjobbak a fotózás szempontjából, a nap merőlegesen és erősen tűz. Nyilván árnyékos, félárnyékos részeken illetve beltéri részeken is lehet fotózni, tehát nem lehetetlen megoldani.
Ami biztos, hogy lehetetlen olyan hangulatú képeket készíteni, amit például naplementekor vagy a napfelkeltekor a fényviszonyok miatt.
Van, aki a délutánt választja a fotózáshoz. Ennek a hátránya, hogy a násznépnek nélkülöznie kell a társaságotokat.

Fotózás egy másik napon

Ennek számos előnye van, például ha nem szeretnétek rohanni és van álomhelyszínetek, ami elég nagy távolságra van akkor bevállalható az is. Hátránya, hogy kétszer kell elkészülni, de ebből is lehet előnyt kovácsolni azzal, hogy más frizurát és sminket választasz. Ezzel izgalmasabbak lesznek a képeitek.  A ruhabérlésnél is oda kell figyelni, hogy már vagy még nálatok legyen.

Fény és árnyék

A fények szempontjából is könnyebb igazodni a naplementés alkonyi órákhoz. Varázslatos fotókat lehet készíteni a háttrében a csodás naplementével. A nyári forró napokon a hőmérséklet is kellemesebb az esti órákban. Érdekes fotók készülhetnek a kék órában, amikor nap már lebukott a látóhatár mögött, de még nem borít be mindent az est fekete leple. A legnagyobb előny azonban az, hogy mindenre jut bőven idő. Nem kell csírájában elfojtani az időhiány miatt menetközben megszülető ötleteket.

Mivel extra idő a fotós számára is nyilván többe kerül, mint az aznapi fotózás részeként, de lényegesen több képet kaptok kézhez és változatosabbakat. Arról nem is beszélve, hogy a végeredmény is sokkal szebb lehet a nyugalom és a remek fényviszonyok miatt.
A Ma Vie Dekor csapatában megbízhatsz ha csodás és egyedi fotókra vágysz.