Az esküvői smink kialakításakor a legfontosabb szempont a menyasszony személyisége. Mennyire sminkel a hétköznapokban és milyen színtípusba tartozik. Figyelembe kell venni milyen színtípust, képvisel, mi az, ami jól áll neki. Számít milyen lesz a dekoráció, a menyasszony ruhája az ékszerek, a csokor és a fátyol is.

Tökéletes bőr, tökéletes smink

A menyasszony bőrtípusa meghatározza milyen előkészítés szükséges a bőrével és a sminkjével összefüggésben. Az esküvő időpontja is nagyon fontos szempont a tervezéskor, mert a nyári időszakban bele kell kalkulálni a nagy meleget, mikor lesz a szertartás és azt is mennyire izzadós a menyasszony. Elsődleges, hogy nagyon komfortosan érezze magát és érezze, hogy gyönyörű, és ez minden fotón és videón is átjöjjön. A téli esküvőn a hidratált alap a legfontosabb, mert csak így lehet tartós a smink.

Mit tehet a menyasszony, hogy a bőre jó alapul szolgáljon a tökéletes smink számára?

A menyasszony nem engedheti meg magának, hogy csak az esküvő előtti héten gondoljon a bőre állapotára. Profi kozmetikus bevonásával már hónapokkal előtte kiváló minőségű termékekkel és kozmetikai kezelésekkel elő lehet készíteni a bőrét, ezzel kiváló alapot adva a tökéletes sminknek.  Ha ez már nem az első esküvő akár érdemes lehet bevetni az Ageless Intensive anti-aging kezelést is.

Az esküvő előtt bizonyos kezeléseknek megvan a határideje, hogy például az esküvő előtti két hétben egyáltalán nem tanácsos elmenni szoláriumba és a strandon süttetni magunkat egész nap sem jó ötlet. A pirospecsenyére sült menyasszony nem lesz vonzó látvány a hófehér menyasszonyi ruhában. Ugyanez érvényes a fogfehérítésre, ami érzékennyé teheti a fogakat, ezért legalább négy héttel az esküvő előtt érdemes választani. A szemöldök igazítás és a hidratáló masszírozással egybekötött kozmetikai kezelésnek is egy héttel a nagy nap előtt van helye.

A műsszempilla ne az esküvő előtti napon kerüljön fel

Sokan választják az épített műszempillát. Ha eddig még nem viselt ilyet a menyasszony, akkor jó, ha legalább öt nappal korábban elkészítteti, hogy kiderülhessen, ha a szervezet valamilyen allergiás reakciót produkál.
Vannak, akik azt gondolják, hogy valami egészen különleges smink dukál, ha már esküvőjük van, de ez nem biztos, hogy jó ötlet. A legfontosabb az önazonosság. Hozd ki magadból a legjobbat, ebben egy profi kozmetikus segíthet. A vőlegény véleménye is fontos. Ha az ő szemében a leendő feleségének a természetessége az egyik fő erénye, akkor számára is kényelmetlen meglepetés lehet az eltúlzott smink.

A próbasmink kötelező

A próbasmink semmiképpen sem maradhat el. A tervezett teljes menyasszonyi sminket feltenni és finomítani rajta ahol szükséges. A legjobb délelőttre igazítani, hogy a menyasszony tudjon dönteni róla, elég komfortosan érzi-e magát a sminket viselve. Mennyire tud rá vigyázni, van, akit zavar, ha ki van festve a szemhéja és úgy érzi, mindig hozzá kell nyúlnia. Szerencsés esetben komfortos és a nagy napon sem lesz vele gond. A próbasminkre ideális időpont az esküvő előtt néhány héttel, de az utolsó pillanatnak az esküvő előtt két héttel tekinthető. Itt viszont már nem tűr halasztást a dolog.

Van néhány klasszikus sminkelési technika, ami minden esküvői smink esetében működik. Ilyen például a szempillák hangsúlyozása, de a természetesség megőrzése nagyon fontos. Tévedés azt hinni, hogy a 6D szempillával lesz majd igéző tekintetű a leendő ara. A saját szempillától függően akár az 1D vagy 2D is elég lehet a csábító pillantás eléréséhez. A menyasszony természetes szépségének a hangsúlyozása a célkitűzés, kiemelni a legszebb vonásait és az esetleg kevésbé előnyös vonásokat kissé elfedni ügyes sminkfogásokkal.

Az alapozás szinte láthatatlan legyen

Az alapozás legyen leheletvékony, de tartós és minél természetesebb. Amit mindenképpen kerülni kell az a vakolatszerű alapozás. Az air brush technikával nagyon vékony porlasztott alapozóréteg kerül fel a bőrre, amivel teljesen természetes hatást lehet elérni. További előnyei, hogy a sminkelés nagyon gyors és tiszta.
Nagyon lényeges a professzionális termékek használata a menyasszony sminkjének az elkészítésekor. A lakossági felhasználásra forgalmazott sminktermékek használatával nem szavatolható a tartósság illetve csak a profi minőséggel garantálható az a minőség, ami nem kenődik el a násznép puszi és ölelés özöne nyomán.

A smink legyen vízálló

Az esküvőn számos megható pillanat csal könnyeket a menyasszony szemébe tehát a vízállóságról is gondoskodni kell, és ha nyári esküvőről van szó a legnagyobb melegben is tartósnak kell, hogy legyen a felvitt smink. A megfelelő matt bőrfelület is elengedhetetlen, hiszen a menyasszony nem engedheti meg magának, hogy zsírosan fénylő legyen az arca a fotókon vagy az esküvői filmen. Mindezt csak magas minőségű, profi sminktermékek tudják biztosítani.

Menyasszonyként mindenből a legjobbat érdemled és ezen a napon engedd is meg magadnak. A kozmetikus székéből felállva pedig csak élvezd a csodás napodat a ragyogó szépségedet és hagyd, hogy mindenki más is gyönyörködhessen benned.