Az elmúlt esztendő az esküvőre készülő párok és a szolgáltatók számára egyaránt megterhelő és bizonytalan volt. Az élet azonban nem áll meg. Az esküvő világ eseményei tovább zajlanak a háttérben.

A hazait válasszátok

A koronavírus gazdaságra gyakorolt hatása miatt számos magyar vállalkozás él át nehézségeket, ezért ha tudatosak vagytok, akkor odafigyeltek rá, hogy hazai termékeket vásároljatok a nagy napra. A menyasszonyi ruhát magyar tervező is csodásat tervezhet neked és a dekor is készülhet magyar kertben termett virágokból. A vacsora hozzávalói is lehetnek hazai ínyencségek: kézműves sajt, hazai csirkemell és libamáj némi tokaji borral leöblítve.

A hagyományok őrzése még fontosabbá válik. Az, hogy együtt lehet a család még értékesebb, mint eddig. A házasságkötés bensőséges, örömteli pillanat. a menyasszonyi csokrok egyszerűbbé válnak, és olyan virágok szerepelnek benne, amelyek a nagymama kertjében is nyílnak. Az esküvői ruhák fazonja letisztult klasszikus vonalú, sőt akár az édesanya ruhája is előkerülhet a szekrényből és egy kis felfrissítés után büszkén viselheti a menyasszony.

A vendégek szórakoztatását szolgálhatja egy önkiszolgáló koktélbár, ahol a vendég saját maga számára keverheti ki a koktélt.
Szokatlan, de eredeti ötlet, ha jósnőt hívtok az eseményre, aki kártyából olvassa ki a jövőt, a bátor vendégek számára. Bűvész showwal vagy tűzzsonglőr fellépésével is elkápráztathatjátok a vendégeiteket. A zenekar kiválasztásakor legyetek nagyon körültekintők. Egy végtelenített mulatós számmal végig játszani az éjszakát a legtöbb zenekar meg tudja oldani, de a cél hogy mindenki jól szórakozzon és színes legyen a zenei repertoár.

Fenntarthatóság

A környezetvédelem természetesen az esküvők világában is jelen van. Érdemes kerülni mindent, ami eldobható és a szelektív hulladékgyűjtés alap. Környezetkímélő megoldás ha például helyi termelőktől hordóban kéritek az italokat.
Az esküvői szertartás utáni közös faültetés homokszórás vagy gyertyagyújtás helyett egyre inkább átveszi a szerepet. Lehet, hogy csak dézsába ültettek, hogy majd később a közös kertetekbe kerülhessen ki a választott fa, de a lényege ugyanaz.

Még szebb menyasszonyok

A menyasszonyok túl sok időt töltöttek el bezárva és most extra csillogásra vágynak: csillogó cipők, gyöngy-ékszerek, látványos hajkoronák és elbűvölő smink lesz a jellemző.
A dekorációval kapcsolatosan sok természetes anyag jut szerephez: fa, rattan, a makramé, színes textíliák, pampafű, szárított virágok akár a menyasszony csokrában is.

A menyasszony, aki nem olyan szerencsés, hogy az édesanyja ruháját viselheti, választhat a duchesse esküvői ruhák közül. a tervezők egyik kedvence ez a fényes, finom tapintású anyag. Elegáns és klasszkis fazonokhoz remek választás, igazi hercegnői darab. Tartása miatt abroncsos ruhához is alkalmas.

A fátyol hosszú lesz és hercegnős és akár egyedi hímzés is díszítheti. Ez lehet a jegyespár monogramja vagy egy kedves üzenet amely garantáltan örök emlék marad.

A legtrendibb színek

A 2021-es év színtrendjei a vajkaramella, mustár, méz és az őszi falevelek színei. A sárga végtelenül sok árnyalata nem csupán ősszel mutat jól és látványos dekorációt lehet varázsolni a segítségével.

Újdonságnak éppen nem nevezhető, mégis ismét vagy inkább továbbra is divatban vannak a saját készítésű elemek az esküvőkön. Ez amellett, hogy költségkímélő megoldás, megajándékozza a barátokat és a családot a közös alkotás örömével. Az ötletek tárháza végtelen, már csak néhány hozzávaló és némi idő kell hozzá és készülhetnek is a köszönetajándékok és/vagy a dekoráció.

Vannak virágok, amelyek amellett, hogy szépek ehetők is. Ennek köszönhetően csodás ehető dekorációk készíthetők a segítségükkel a süteményeken vagy salátákba keverve, sőt akár jégkockába is fagyaszhatók. Dekoratív és kreatív felhasználási módjai a virágoknak.

Mini esküvő

Régen a hagyományos megkívánták, hogy a legtávolabbi talán soha nem látott rokonokat is illett meghívni az esküvőre. Ez ma már egyáltalán nem kötelező. Az esküvő egyáltalán nem arról szól milyen sok embert ismertek és milyen nagy vigasságot tudtok rendezni. A vendégek köre a szűk családra és a közeli barátokra korlátozódik majd bensőséges ünneplést téve lehetővé. A vendégek létszáma gyakran a negyven főt sem éri el. Ezáltal környezet tudatosabb, megfizethetőbb esküvők lesznek és az idegeskedés is kevesebb lesz.