Érj el jobb eredményt az esküvői képek terén! Ha érdekel hogyan fogtok kinézni az esküvői képeken olvasd el a cikket! A legtöbbetek számára az esküvő napja az első alkalom, hogy profi fotóssal dolgoztok.

  1. Fogadj fel egy jó fotóst!

Az esküvői fotós megtalálása. Sohasem javaslok barátot vagy ismerőst és rokont, de feltörekvő kezdőt sem erre a feladatra. Elhiszem ,hogy olcsóbb de ez egy megismételhetetlen dolog, hidd el, bánni fogod, ha amatőrt kérsz fel. Ugyancsak felhívom a figyelmed, hogy aki lepkéket vagy természetet, vagy koncertet fényképez az nem esküvői fotós. Nem lesz megfelelő tapasztalata. Keress az oldalán, nemcsak néhány jó képet, de komplett sorozatokat vagy szakmai blogot. Az esküvői sorozatokkal átfogó képet kapsz egy komplett esküvőről így láthatod vajon nem csak egy két széteffektezett képet tud-e egy -egy esküvőről felmutatni. (nálam épp ezért nincs is best off). Nézd meg a blogját, hiszen így talán többet megismersz belőle. A fotózás nem attól lesz jó, hogy találsz pár szép (lehet, hogy lopott) képet az olcsó Józsi oldalán.

  1. Próbáld ki magad az esküvő előtt, így nem ér meglepetés!

Ha lazán és természetesen szeretnél mutatni az esküvői fotókon, akkor mindenképpen készíttess jegyes fotókat. Ezeknek a lényege nem a rólatok készült x darab kép, hanem az egymás megismerése és a közös munka. Ha már megtapasztalod a fotóst és a kamerát, mellesleg a párod is lazábban fog a fotózáshoz állni!

 

  1. A megfelelő fények, nélkülük nem létezik jó esküvői fotó!

Esküvő fotó egyik alap pillére a fény és annak minősége. A párok nem feltétlen tudják, hogy ez milyen fontos dolog. A cikk ezért is hívja rá fel a figyelmet, mert nem kalkuláljátok ezt be. Legszebb fények napkeltekor és napnyugta előtt vannak. Helyszín és évszak függő, hogy pontosan mikor. Télen hamarabb sötét lesz, mint nyáron. Egy déli időpont vagy szürkület teljesen megölheti a képek minőségét. A jó fények elkapásához kell a jó időzítés is, méghozzá az esküvői forgatókönyvetekben erre figyelj!

 

  1. Gondolj a ceremóniákra, hidd el problémás lehet!

A szertartások képei kétségtelenül a nap legfontosabb felvételei. Rengeteg probléma szokott lenni a házasságkötő termekben és templomokban. Itt nem csak a fényekkel szokott gond lenni, hanem a templomi bevonuláskor a fotós elé ugró mobilfotós rokonnal. Bevonulás egy van, ezt nem tudom megismételni és a pillanatot visszaadni. Értem én, hogy ki akarja tenni a fézbukkra, de neked a képeid, nekem a munkámat teszik tönkre. Ha felkészülsz egy aprósággal, akkor talán észreveszik magukat. Mára annyira elfajult a helyzet, hogy táblával figyelmezteti az előrelátó menyasszony a násznépet. Ennek felirata a következő lehet (illetve ceremóniamesteretek kitalálhat szellemesebbet is) :

„ Kérjük, hogy ne fotózz a ceremónia alatt! A legjobb fotóst és videóst választottuk ”

 

  1. Fogadd fel azokat, akikt széppé varázsolnak!

A menyasszony egyik legfontosabb „dolga” a szépség a nagy napon! A fotókon is a legszebb és legjobb formád kell megmutatnod. Soha ne spórolj a sminkesen és a fodrászon. Az igazán jó és profi esküvői szolgáltatók szinte művészi munkát végeznek. Egy rossz alapozó nemcsak több retus munkát, de sokszor javíthatatlan képeket is eredményezhet. A melegben leolvadó ócska sminket  pedig nem tudom retusálni. Csakis profik tehetnek azzá a hercegnővé, aki álmaidban voltál.

 

  1. Szánj időt a sorozatra!

Azért fontos megemlítenem, mert rengeteg esküvőn dolgoztam, ahol nem szántak elég időt a fotózásra, viszont az osztályon felüli fotókat elvárták.

A fotós tudni fogja, hogy mire mennyi idő kell. A legfontosabb, hogy bevond a tervezésbe a ceremóniamestert vagy vőfélyt is, mert gyakran nem kalkulálnak a fotózással vagy fotózási helyszínre autózással. Itt már 20 perc csúszás is katasztrófa lehet, ezért erre kimondottan figyelj!

 

Remélem sikerült segítenem az esküvői képekhez szánt tippekkel, hiszen a célja ugyanaz a cikknek, mint ami nekem: a még jobb képek!

Bese Zoltán