Mit tudunk megtenni azért, hogy az esküvői fotós zavartalanul végezhesse a munkáját és tökéletes képek készülhessenek? Ebben a cikkben tippeket, ötleteket olvashatsz egy profi esküvői fotóstól.

  1. Jegyes fotózást bevállalni. A jegyesfotózástól sokan idegenkednek. Aki viszont megnézi a fotógalériámat, láthatja, hogyan zajlik ez nálam. Nem anyáink kosztümös, lila öltönyös képeire kell gondolni a gyűrött tapéta előtt. Lehetünk akár egy kedvelt parkban, de készültek már jegyesfotóim hajón is. A ruházat meg abszolút olyan lehet, mint a hétköznapokon, legyen akár póló vagy farmer. Egy profi esküvői fotós tippjei, ötletei között nem véletlenül szerepel első helyen ez a procedúra, hiszen ez a legjobb alkalom arra, hogy a párok és a fotós összeszokjanak, megismerjék egymás igényeit. Ilyenkor lehet különböző pózokat, beállásokat próbálgatni kötetlen hangulatban, az esküvő napjának feszültsége, sietsége nélkül. ha végig csinálod, nem lesz benned sem a párodban feszengés és kérdés sem a nagy napon!
  1. Figyelni a fényviszonyokra. A legjobb fényviszonyok pirkadatkor és alkonyatkor lesznek, érdemes a fotózást ekkorra időzíteni. A rossz helyen rossz időben nem orvosolható semmiféle digitális trükkel! Ha belső térben képzeleted el a fotózást például szálloda lobby, akkor főleg a nagyobb belmagasságú csarnok is legyen rendesen megvilágítva! Erre találtok a galériámba példákat.
  1. Elég időt hagyni a fotózásra. Kalkuláljuk bele az esküvő napjába a fotózás idejét! Ha kapkodni, rohanni kell, az sokat fog rontani a képek minőségén. Ezért is jó a jegyesfotózás, mert ilyenkor már kipróbált pózokkal dolgozhatunk.

Az esküvői fotós 7 tippje

  1. A legjobb formát hozni. Az esküvőn a menyasszonynak a legszebbnek kell lennie. Nem kell túlcicomáznia magát, de profi sminket, frizurát és öltözéket érdemes választania, amiben egész nap önbizalomtól sugárzóan tud mosolyogni. A profi esküvői fotókat ugyanis a belső szépség, a magabiztosság teszi tökéletessé.
  2. Mobilokat kiiktatni! A násznéppel célszerű ezt akár már a meghívók átadásakor megbeszélni, de akár figyelmeztető táblát is kitenni. Hiszen a telefon, tablet, de még a saját fényképező használata is tönkreteheti az esküvőt. Egy váratlanul érkező telefoncsörgés rettentően bele tud rondítani a ceremóniába. Az ugrásokat is felejtsék el a telefonnal, hiszen ezzel kitakarják a menyasszonyt az esküvői fotós elől! Az ifjú pár pedig nem véletlenül fizeti a profi esküvői fotóst, hiszen hozzáértőtől, szakmabelitől szeretne képeket élete megismételhetetlen eseményéről. Ugyanezért illik a bevonulást a helyünkön állva végignézni, nem kihajolni, de semmiképpen sem kinyújtani a kezünket a pár elé a mobiltelefonnal.
  1. Nem a földet nézni. Főleg a bevonulásra igaz, hogy próbáljunk végig előre nézni. Így tudom a legjobb fotókat készíteni. A szertartáson pedig mindig arra kell nézni, akihez beszélünk, különben faramucin fog mutatni a szituáció.
  1. Vacsora a szolgáltatóknak! A fotós is ember, aki hajnaltól talpal értetek, előtte pedig ki tudja mennyit készült, utazott. Este nyolc-kilenc órára már neki is muszáj leülnie egy kicsit, és magához vennie pár falatot, hogy új erőt kapjon a táncok és a mulatozás fotózásához. Ha valóban profi tippekről, ötletekről szóló cikket szerettél volna olvasni egy esküvői fotóstól, akkor bizony ezt is bele kellett írnom, mert kerültem már emiatt kellemetlen helyzetbe.

Remélem, nem voltam túl elrettentő, de a jó képekhez ez is hozzátartozik. Ha pedig ezek után is lehetséges együttműködnünk, a honlapomon minden információ megtalálható.

üdvözlettel : fotobese