Mi is az a köszönetajándék? Ma már szinte nem létezik esküvői mulatság köszönetajándék nélkül és tulajdonképpen majdnem bármi lehet, amit a pár anyagilag még bevállal. Mint mindenben az esküvő témában határ a csillagos ég.
A köszönetajándék egy kedves gesztus, amellyel a pár kifejezi a háláját a vendégek felé a jelenlétükért és a nászajándékért.
A köszönetajándék szokása a régi időkre nyúlik vissza. Annak idején szerencsét reméltek a házasságra nézve az ajándékozással. Régi jó magyar szokás volt a lagzi után süteményt és más finomságokat csomagolni a hazainduló vendégeknek. Ez is egyfajta köszönetajándéknak tekinthető.

Manapság az ifjú pár különböző apróságokkal ajándékozza meg a vendégeket. A megfelelő vendég ajándék kiválasztása elég nagy fejtörést szokott okozni a pár számára. Eredetileg a köszönetajándék fehér tüllbe csomagolt öt szem cukrozott mandula volt, amelyek mindegyike saját jelentéssel bírt: boldogságot, termékenységet, egészséget, jóléte és a hosszú életet szimbolizálta.

Az hogy ti mit adtok ajándékba a vendégeiteknek kreativitás kérdése. Ez lehet illatgyertya, marcipánfigura apró dekor szappan vagy egy bájos kerámia szívecske vagy más figura. ennek a nagy előnye, hogy gyakorlatilag örökre megmarad olyannak amilyennek elkészült. Nem romlik meg, nem szárad ki és sok év múltán is kedves emlék marad. A nagyon praktikus dologkat kedvelők lehet hogy egy reklámtoll mellett teszik le a vosukat a pár nevével ellátva amit a csakfemtoll.hu kiváló minőségben biztosít. 

Szekeres Szilvinél csodás kerámia köszönetajándékokat rendelhettek, biztos, hogy elégedettek lesztek ti is és örömet szereztek vele a násznép tagjainak is.

A csomagolás is nagyon fontos. A köszönetajándék szinte mindig az asztal dekoráció része. Érdemes odafigyelni rá, hogy színben és minden másban is harmonizáljon azzal.