Ahogy az alkalmi ruha, a hely vagy a díszlet megválasztása, úgy például az ideális torta megtalálása is az esküvői dilemmák hosszú sorát erősíti. Azt nehéz lenne megmondani, hogy éppen milyen stílusú, ízű sütemények divatosak, hiszen ezernyi eredeti ötlet elérhető már e téren is, melyek mindegyike megállja a helyét a népszerűségi listán. Ezekből szemezgettünk a teljesség igénye nélkül. 

 

Esküvői torta ötletek, trendek

 

Vannak, akik szerint az egyszerűség irányítja ezekben az években, így például a 2020-es esztendőben is a tortadivatot. Egyebek mellett az ízvilág megválasztása is sarkalatos kérdés lehet, könnyen megeshet ugyanis, hogy más irányba hajlik a ceremónia főszereplő párosa, s megint másra vágyna a násznép. Ha emeletes tortára esik a választás, tippként szokták javasolni azt is, hogy a különböző szintek különböző ízesítéssel is készülhetnek. De lássunk néhány konkrét ötletet is, persze megint csak a teljesség igénye nélkül.

 

  • A hagyományos emeletes torták, az egyszerűbb, kerek formák sosem mennek ki a divatból. Ám van olyan vélemény, mely szerint lényegesen egyszerűsödött a díszítés a korábbi évek trendjeihez képest. Divatosak lehetnek például a lágyabb színek.
  • Macaronos esküvői tortára is eshet a választásunk, feldobhatják a tortát az apró, színes finomságok.
  • Természetesen a virág motívumokkal díszített esküvői torta is dívik, a virágformák szép díszei lehetnek bármelyik stílusnak.
  • Némi keresés után találni példákat a szögletesebb formavilágra is az internet ötlettárában. Felépülhet a torta akár piramishoz hasonló elrendezésben, kisebb kockaszeletekből is.

 

Így alakul az esküvői torta ára

 

Az esküvői torta árát természetesen több szempont is befolyásolhatja, nem lehet általánosítani. Először talán érdemes arról dönteni, milyen méretben, hány szeletes édességben gondolkozzunk, hiszen ezek is formálják az árat az ízesítés és a formavilág mellett. Persze, egy felkapott cukrászdában bizonyára többet kell majd költenünk a vágyott esküvői tortára, éppen ezért érdemes futni egy kört, akár településenként is, mit kínál a tortapiac. Jelentős eltérések lehetnek e téren már földrajzilag is.

Ha esetleg az ételérzékeny vendégekre is gondolni szeretnénk, s ez is szempont lenne a leendő tortánál, még többel kell kalkulálnunk. Azonban a gesztust bizonyára értékelik majd az érintettek is. Van, aki külön oldja ezt meg, s egy másik állványra kisebb szeleket készít, ezzel is gazdagítva a süteménykínálatot.

 

Esküvői torta figurák, feliratok

 

Ahogy a torta tetejére kerülő menyasszony és vőlegény figurák sem mentek még ki a divatból, úgy a feliratok is hódítanak. Gazdag választék tárul elénk a világhálón, kicsivel több mint ezer forinttól már mutatós esküvői torta feliratok közül szemezgethetünk. A rusztikus stílustól a modern feliratokig mindenki megtalálhatja a maga ízlésének valót.

eskuvoportal.hu