Az eljegyzés életre szóló esemény, melynek középpontja egy kérdés, és egy gyűrű. Az eljegyzési gyűrűnek közel tökéletesnek kell lennie, ezért nagyon fontos, hogy minden szempontból igyekezzünk a lehető legjobban választani.

Az eljegyzési gyűrű választás szempontjai, a gyűrű anyaga, színe, a kő formája, mérete és színe, valamint a gyűrű stílusa, a kő vagy kövek elhelyezkedése. És mindehhez még hozzá jön, hogy ennek a gyűrűnek összhangban kell lennie a hölgy stílusával és érzelmi világával is, aki viselni fogja élete végéig.

Szóval a feladat nagy, de minden segítséget megadunk az eljegyzési gyűrű kiválasztásához.

 

Eljegyzési gyűrű kiválasztása – szín és stílus

 

A legfontosabb, hogy az eljegyzési gyűrű legyen szép, igaz? Érdemes megfigyelni, hogy a hölgy milyen gyűrűket visel szív4esen. Például, sárga vagy a fehér aranyat részesíti előnyben? A munkája során le gyakran le kell vennie a gyűrűit? esetleg a munkája megkívánja, hogy gyakran átöltözzön?

Ezek mind-mind nagyon fontosak ahhoz, hogy megfelelő stílusú gyűrűt tudjunk választani.

A gyűrű anyag meghatározza a színét, és ez már jó alap lehet számunkra. Hiszen, ha csak sárga aranyat hajlandó viselni, akkor a fehér arany gyűrűket már nem is kell néznünk.

 

Ha a munkája miatt gyakran le kell vennie a gyűrűket, akkor jobb, ha közepesen vastag gyűrűt választunk, ami bírja a strapát, van súlya, ezért nem könnyen hagyható el.

Ha folyton öltözködni kell, vagy másokat öltöztet, akkor olyan stílusú gyűrűt kell választanunk, ami nem akad bele senkinek sem a ruhájába, vagyis a kő belesimul a gyűrűbe.

Ha azonban az élete vagy a munkája olyan, hogy ragyog és szereti a feltűnést, akkor bátran válasszunk nagyobb méretű, klasszikusan kiemelkedő, fényesen csillogó kővel rendelkező gyűrűt.

 

Eljegyzési gyűrű kiválasztása – méret

 

A gyűrű méretéről abból a szempontból már esett szó, hogy vékony, kecses gyűrűt vagy közepesen vastag gyűrűt válasszunk. Azonban a gyűrűnek a hölgy ujjára is passzolnia kell, mert a lötyögő gyűrű elronthatja a lánykérés élményét.

A megfelelő gyűrű méretet megszerezhetjük egy meglévő gyűrűjéről, illetve megkérdezhetjük közeli nőrokontól is.

Ha mégsem megfelelő méretű a kiválasztott gyűrű, akkor sem kell aggódni, díjmentesen méretre igazítjuk.

Tökéletes eljegyzési gyűrű ára

 

És végül, az utolsó kiválaszt szempont, a megengedhető anyagi keret. A gyémánt gyűrű árak nem csupán a gyűrű méretétől, de a kő tisztaságától, karátjától, a színétől és a csiszolástól is függnek.

Ezért az eljegyzési gyűrűk árak nagyon széles skálán mozoghatnak. Ha szeretnénk elkerülni a későbbi vitát, érdemes már a gyűrű választás elején egy egészséges keretet meghatározni, hogy a szebbnél szebb gyűrűk között keresve ne essünk fájó túlzásokba.

 

A tökéletesen kiválasztott eljegyzési gyűrű garantálja a választ a lánykérésre.