Felhők takarják el a napot?

Van-e megoldás párkapcsolati konfliktusok esetén? Honnan kaphatsz segítséget, ha megoldást keresel, de egyedül nem megy.
A megoldáshoz vezető úton érdemes leásni a megoldandó gyökeréig. Mi az az az akár évekkel ezelőtt történt esemény, konfliktus ahol azt érezted, hogy megbántottak, de nem tulajdonítottál neki jelentőséget.
Talán azért nem mert nem akartál további konfliktust vagy, mert úgy érezted tűrnöd kell, hogy megtartsd a kapcsolatodat vagy, mert amúgy is mindig mindenért magadat okolod.
A fel nem oldott feszültségek előbb utóbb utat törnek maguknak és az ilyenkor elkerülhetetlen diszharmónia megszüntetésére számos módszer létezik.
Te is megtalálhatod azt, amelyik neked működik.

Van, akinek már az is nagyot lendít a megoldás felé vezető útján, ha jól kibeszéli magából. Ez már akkor felszabadító lehet, ha a barátnődnek vagy a barátodnak panaszkodod ki magad, de az már egyáltalán nem mindegy a megoldáshoz vezető úton mit tanácsol neked.
Esetenként hasznos szakemberhez fordulni, ha valódi megoldást keresel, mert a szaktudás és az érzelmileg független elfogulatlanságtól mentes tanács többet érhet, mint az érzelmekkel, személyes benyomásokkal felturbózott barátnői reakció, ami valószínűleg a te igazadat bizonygatja. Vannak, akik alternatív megoldásokhoz folyamodnak, mint például egy Theta Healing konzultáció.

Mikor érdemes segítséget kérni?

A pár tagjai között felmerülő konfliktus feltérképezésére az egyik hatékony módszer a párterápia, párkapcsolati tanácsadás. A tanácsadás során feltárásra kerülnek a konfliktus okai és tudatosításra kerülnek az érintettek számára.
Melyek azok a megoldandók, amelyek miatt érdemes segítséget kérnetek?

 

  • Maradjunk együtt a gyerekek miatt?
  • Lehetünk-e egy család, ha mindkettőnknek van már gyereke?
  • Elhidegültünk egymástól. Mi kell ahhoz, hogy újra gyúljon a szenvedély a hálószobánkban?

Ez a korántsem teljes lista arról mi is történhet a valóságban a kapcsolatainkkal, ha nem figyelünk eléggé a párunkra vagy csak korlátozott nézőpontok alapján teremtjük az életünket.
Az igazán elszántak több eszközt is bevetnek a párkapcsolatuk megmentése vagy helyrehozása érdekében. Érdemes ránézni a családi mintáinkra, van-e valahol ismétlődés abban, ami velünk történik és a szüleinkkel vagy más felmenőkkel történt a kapcsolataikban.

A merészebbek az előző életeikre is ránézhetnek van-e valamilyen eskü vagy fogadalom, ami alapján most is működtetik az életüket, és ha ezeket elengednék, minden megváltozhatna. Erre egy csodás módszer a Theta Healing kezelés amely egy energiával gyógyító módszer amely a lelki és fizikai szintű problémák megoldásában is a segítségedre lehet.

A módszer legnagyobb erénye hogy négy szinten történnek meg a változások: Alap, lélek, genetikai és történelmi szinten. A Theta Healing kezelés során a konzulens és kliens is meditációs állapotban van, a feltétel nélküli szeretet terében, ahol kérdések segítségével derül fény a mélyben rejlő gyökér problémára, amelynek megszüntetésével következhet a továbblépés.

A családi életnek a párkapcsolatnak megvannak a maga próbatételei, esküvő, összeköltözés, gyermek születése, amelyek változásokat hoznak a felek életébe, amely van, amikor könnyű van, amikor egyáltalán nem az. Amikor könnyű akkor minden gördülékeny a pár tagjai minden felmerülő kérdést meg tudnak beszélni, meg tudnak oldani külső segítség nélkül, ha valamilyen nehézség merül fel, akkor következhet a megoldás keresés.
Van, akik számára párterápia jelent megoldást ahol olyan kommunikációra tanítják meg a pár tagjait ahol a másik fél megértését és elfogadását tartjuk szem előtt.

 

Megtanulhatnak kompromisszumot kötni nyertes-nyertes pozícióban és elsajátíthatják, hogyan kezeljék a haragjukat, indulataikat.
A beszélgetések során reflektálunk a kapcsolat erősségeire, arra hogyan tudják egymást támogatni, erősíteni a hétköznapokban és miként tudnak együtt fejlődni, megújulni. A párterápia a jövőre fókuszál és felismerteti a felekkel a köztük zajló játszmákat. A terápia egy biztonságos tér ahol mindent ki lehet mondani, a mit fontosnak éreznek a pár tagjai és a megoldásokat a saját tempójukban külső szakszerű segítséggel találhatják meg.

 

 

Megoldás mindig van

——

Megoldás mindig van, bármi is a gond és az, hogy megtaláljátok-e az csupán rajtatok múlik. Mindig ott kezdődik a valódi fejlődés, amikor befelé tudtok figyelni és önmagatokban keresitek a megoldás kulcsát.