A sok-sok esküvői készülődés közepette nyári esküvő tervezése során is felbukkan a kérdés vajon milyen lesz az időjárás.
A nap sugarai szelíden cirógatják majd az ifjú párt és az őket ünneplő násznépet vagy eső és szél alkotja újra a fodrászok remekeit a csinos női fejeken.
Kültéri helyszín esetén mindenképpen szükséges sátor bármilyen is legyen az idő és persze nem az időjárás milyensége a döntő, hanem az hogy a résztvevők fel vannak-e készülve az adott viszonyokra. Egy kis eső nem szegheti a kedvünket, inkább legyünk felkészültek bármilyen eshetőségre.

Egy konkrét napra időjárás jelentést mondani legfeljebb 7 nappal előtte lehet, valószínűségeket pedig 10-14 napra előre jelezhetünk, ebben minden meteorológus egyetért. Amire támaszkodhatunk azok a tapasztalatok, statisztikák.

Ami tervezésben a segítségünkre lesz a sokévi átlag. Számos nyári esküvőn elkövetik a szervezők azt a baklövést, hogy felkészülnek zivatarra, erős szélre és ki tudja még mire csak a hőségre nem.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a július és az augusztus száraz és meleg és a délutánok jellemzően csapadékosabbak, mint a délelőttök. Ez némi támpontot adhat a fotózás megtervezéséhez.

 

I

A nagy meleg miatt általában senki sem aggódik… csak az eső ne essen, pedig nem kevésbé kényelmetlen, ha a lagzi helyszíne szaunává változik a hőség miatt és senki sem gondolt a légkondicionálásra.

II.

A hőség szabadtéri esküvő esetén sem kényelmes, de akár egy hirtelen jött vihar is kellemetlen, sőt veszélyes helyzeteket teremthet.

I

A tapasztaltabb esküvőszervezők figyelnek az ilyesmire, mégis gyakrabban okoz kellemetlenséget a napsütés az esküvőkön, mint az eső.

IV.

 

Legyél felkészült a változásokra

Az időjárás csak akkor okoz gondot az esküvőn, ha felkészületlenek vagyunk.
Aranyszabály hogy a nyári esküvő legfontosabb kelléke a légkondicionáló és olyan teljesítménnyel rendelkező, amely a zsúfolt teremben is képes üdén tartani a levegőt.

A hőségben a nehéz ételek és az alkoholos italok is intenzívebben fejtik hatásukat.

A szervezésben gyakori hiba, hogy sörből, borból, a legdrágább fajtákból korlátlan fogyasztásra van lehetőség, de vízhez nehéz hozzájutni. A szabadtéri esküvőn hangsúlyozottan gondoskodni kell árnyékos helyről és ivóvízről.

A szervezés során úgy tűnhet, hogy húsz perces szertartás rövidke idő, de a vendégek hamarabb érkeznek, kicsit csúszik a kezdés, fotózás, gratulációk, könnyen megeshet, hogy már közel két órája párolódik a násznép a tűző napon.

Dekoratív napernyőkkel a helyszínt is hangulatosabbá tehetitek és a könnyen megtalálható vizes palackokkal a szertartás alatti járkálás is megelőzhető.
Az időjárás előrejelzést figyelve minden váratlan változásra, viharra, nagy szélre felkészülhettek.

Konzultálj egy esküvőszervezővel

Ha az esküvődet tapasztalt esküvőszervezőre bízod akkor ő bizonyára mindenre fog figyelni és felkészül minden eshetőségre. Ha te magad szervezed az esküvőt és a lakodalmat minden apró részletében konzultálj nálad tapasztaltabbal vagy olvass utána a lehetőségeknek. Az időjárásról számos információt találsz az előrejelzésekből. 

Jó előre tájékozódj az időjárásról, a sokéves átlag alapján szerzett tapasztalatok sokat segítenek abban, hogy felkészült legyél.