Melyek a legfontosabb szempontok, amely alapján kiválaszthatod a neked való catering szolgáltatót? Ezzel kapcsolatosan összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat.

Az esküvők gyakorlatában a catering szolgáltatás az étel és ital biztosítása mellett az esküvői vacsora és/vagy ebéd, vendégfogadás teljes megszervezését is jelenti. Ez a helyszín berendezését, eszközök bérbeadását az ételek elkészítését tálalását, teljes körű kiszolgálást igény szerint akár a teljes menü megtervezését is magában foglalja.
Az esküvő megszervezése során az ételekkel kapcsolatosan az egyik sarkalatos kérdés mit és milyen formában kínálunk a vendégeink számára. Az esküvőd utáni visszajelzések milyensége az esküvő illetve lakodalom sikere nagyban múlik az ételek minőségén illetve a terítés, dekorálás illetve felszolgálás kifogástalanságán.
A menüsor megtervezésekor gondold, át a vendégeid mit ennének szívesen.
A násznép minden esetben sokféle igénnyel rendelkezik. Érdemes szerepeltetni a hagyományos ételek közül is néhányat, hogy a konzervatív vendégek is elégedetten távozhassanak az eseményről, de az ínyencek számára is tartogass meglepetéseket.
A profi catering szolgáltatók maximálisan felkészültek bármiféle igény kiszolgálására és számos ötlettel segítenek a menüsor összeállításában.

Néhány információ az árajánlat kéréshez: Az étkeztetés lehet svédasztalos büfé étkeztetés, ez bevett gyakorlat a vendégfogadásnál vagy felszolgált tányér szervizes az ebéd vagy vacsora, vagy mindkettő a rendezvény jellegétől függően.
Alternatívaként szóba jöhet még a gálavacsora vagy grill party jelleg is.
A magyar konyha megszokott ízei mellett érdemes a nemzetközi konyha finomságait is fontolóra venni a menü összeállításánál természetesen a vendégsereg befogadását figyelembe véve, inkább kóstoló jelleggel választható lehetőségként.
A rántott húson és töltött káposztán edzett gyomor nem biztos, hogy kéri szusit vagy a kagylót. Hidegtálakkal és különleges cukrászati remekművekkel is elkápráztathatjuk a vendégeinket. A csoki szökőkút és gyümölcskosár is látványos és kedvelt desszert az esküvőkön a koktélbárral pedig levehetjük a lábukról a násznépet.

Mit takar a teljes körű catering?

Ha teljes körű catering, partiszervíz szolgáltatást rendelünk a helyszín jellegétől függően a vendéglátáshoz tartozó eszközparkot is kérhetjük, amely magában foglalja az asztalokat, székeket, székhuzatokat, terítőket, igény szerinti teremdekorációt, az étkezéshez szükséges minden eszközt és természetesen a megrendelt ételeket, italokat.
Az egyedi elképzelések, speciális igények is helyet kapnak például
vegetáriánus menüsor, laktóz mentes vagy más mentes menüsor.
A külföldön már bevett szokás elegáns étel és itallap tartó is helyet kap az esküvői teríték fontos részeként. A teremdekoráció  megrendelésekor fontos erre is figyelni a helykihasználás és a színek harmóniája miatt is.

Amikor catering szolgáltatót választasz, ezekre mindenképpen figyelj oda:
  • Hány főből fog állni a násznép? Ez a kérdés nyilván elsősorban saját magunknak szól, ezután pedig befolyásol majd minden mást.
  • Mi a különleges a szolgáltatásukban? Van-e speciális menüsor összeállítására lehetőség? Vállalják-e például vegetáriánus vagy allergénmentes ételsor elkészítését?
  • Meg vannak-e az engedélyeik?
  • Van-e biztosításuk?
Mit tartalmaz még a szolgáltatás?
  • Milyen alapanyagokat használnak? Helyi beszállítóktól szerzi-e be az alapanyagokat? Megbízható helyről szerzik-e be az alapanyagokat?
  • Víz és energia szükségletük van, és ha igen milyen jellegű? Bel téri és kültéri rendezvényen is fontos kérdés.
  • Milyen az egyenruhája a felszolgáló személyzetnek? Illik-e a kiválasztott helyszínhez, az esemény jellegéhez?
  • Az ajánlat tartalmaz-e rejtett költségeket? Szerepel-e benne minden pl. a szállítási költségek.
  • Mi lesz a sorsa a maradéknak? Alapítvány kapja, a vendégajándék része lesz az el nem fogyasztott minőségileg kifogástalan sütemény vagy más lehetőségek.