Az lánykérés utáni lázas szervezkedés első lépéseinek egyike a meghívó kiválasztása. Az esküvői meghívó tulajdonképpen az első közös bemutatkozásotok egy más családjának és barátainak. Tartalmazza a Nagy napotok részleteit. Bepillantást ad az esküvő részleteibe és előrevetíti a hangulatát, színeit, stílusát, hangulatát.

Mit tartalmazzon az esküvői meghívó?

Sőt még arról is értesíthetitek a meghívottakat van-e valamilyen kívánságotok a nászajándékkal kapcsolatosan. Amíg el nem kezdődik élesben a tervezés szervezés nem is tűnik, fel mennyi mindennek kell egyszerre egy időben tökéletesnek lennie, milyen sok apró részletből áll össze a nagy egész.

Az esküvői meghívó kiválasztásakor érdemes átgondolni milyen lesz majd a helyszín dekorációja, stílusa színei, hiszen cél hogy minden passzoljon mindenhez így meghívó stílusa is illeszkedjen az esküvő jellegéhez.

Ha teljesen egyedire vágytok, olyanra amilyen eddig még senkinek nem volt, az kicsit többe kerül, de egy jó grafikus bármit meg tud valósítani.

A lehetőségek száma szinte végtelen számtalan mesés esküvői meghívó létezik és már csak egy tehetséges grafikus kell hozzá, aki személyre szabja nektek, ha ragaszkodtok az egyedihez. Az internet valódi információs aranybánya az inspirálódáshoz, sőt akár ahhoz is találhattok ötleteket, ha ti magatok elég kreatívak vagytok, bár az idő szűke miatt ezt nem javasolnám.

Ha a neten találtok az igényeiteknek megfelelő meghívókat kérhettek ingyenes mintapéldányt az általatok elküldött információkkal, és ha minden rendben van kézbe fogva is tetszik a meghívó, akkor jöhet a többi példány. Néhány darabbal érdemes többet csináltatni, mert mindig előkerül egy két elfelejtett meghívandó rokon vagy barát.

„Szeretni tehozzád szegődtem.”

(Nagy László)

Több meghívó irányzat van most porondon az esküvők háza táján. A mi egyik kedvencünk a naturalista stílus.

A természet iránti rajongás és a minimalista stílus már sok éve jelen van az esküvőkön is. Népszerűek a természetben megtartott szertartások. Sokak számára fontos hogy újrahasznosított papírból készüljenek a meghívók illetve a ceremónia már kellékei is. Az újrahasznosított papír nyers jellege számos lehetőséget rejt magában és szinte bármilyen stílus, motívum vagy betűtípus illik hozzá.

A vintage már sok éve jelen van az esküvők világában és méltán teszi ezt, hiszen oly sok kreatív lehetőséget rejt magában, hogy az a sablonosságot teljesen kizárja. Ha szimpatizáltok ezzel a stílussal, akkor már meghívón is megjelenhetnek a csipke, szárított virágok, kötöző spárga és hasonlók.

A meghívók manapság több kártyából állnak, meghívást tartalmazó kártya, menetrend kártya és a visszajelző lap. Válasszátok a leginkább hozzátok illőt mindenből.

Csodás készülődést kívánunk nektek!