Ha egy igazán nem mindennapi, egyedi és különleges esküvőt szeretnél, akkor érdemes Portugáliát választanod helyszínként. Garantált, hogy páratlan esküvőben lesz részetek, a násznéppel együtt.

Portugáliai esküvő előnyei

 Portugália kevésbé felkapott, kevésbé ismert úti cél, ha esküvőről van szó, így igazán kuriózumként tekinthetünk rá. Aki úgy dönt, hogy bevállalja, az egyedülálló helyszínt kap, melynek számos előnye van. Könnyen megközelíthető repülővel Budapestről, maximum 4 órás, nem túl hosszú repülési idővel kell számolni. Ráadásul rögtön a nászutat is ott tudja tölteni a pár. Viszonylag egyszerű és gyors a hivatali ügyintézés, főként szimbolikus esküvő esetén. Ráadásul fejlett ország, magas életszínvonallal, változatos domborzattal, jó infrastruktúrával. Mesés helyszínek állnak Portugáliában rendelkezésre egy esküvőhöz,  így minden adott egy olyan szertartáshoz, ami a parton, egy hegyen vagy egy izgalmas helyszínen van.

Portugáliai esküvő hátránya

Amit érdemes szem előtt tartani, hogy nem mindenhol lehet esküvőt tartani, engedélyköteles. Fürdőszezonban például nappal nem lehet, csak napfelkeltekor reggel, vagy naplementekor. Tehát a partok mindig engedélykötelesek, azt is le kell jelenteni, hány főre szeretnénk tartani, mennyi helyet fogunk elfoglalni.

Azt gondolhatjuk, hogyha kevésbé felkapott hely, akkor biztos olcsóbb, mint Magyarország, Toscana. Portugáliában a szolgáltatási árak magasabbak, mint az étel vagy a ruha. Nem lesz az esküvő olcsóbb, mint Magyarországon, Cipruson, vagy Máltán. De az árat befolyásolja az is a helyszínen kívül, hogy milyen stílusú esküvőt szeretne a pár, azon kívül milyen plusz szolgáltatást vennének még igénybe, fotóst, virágost, dekorost, videóst.

Lehet máshogy is

Nem csak parton tartott esküvőt lehetséges tartani Portugáliában. Egy mesés szikla tetején is fel lehet olvasni a fogadalmat, ahol beleolvad a pár a tájba.  Ezen kívül kertben, patinás ház udvarán is tartó, ahol a szél nem fúj, nem lesz homokos a ruha, nem kell elvinni tisztításra utólag és biztos, hogy senki illetéktelen sem sétál be a fotózásba..

     

portugalhu.com

https://www.facebook.com/portugalhu/

Flowers: @endlessflor

Video: @petidoczi

@ Photo: @irynafotografia

Weddingplanner: @portugalhueskuvo_

Place: @casablancabeachlounge

28.09.2023 Petra & Gergő