Kápolna a zöld közepén, erdőben?

Nincs is annál szebb, mint amikor a vendégeket a gyönyörűen feldíszített kerti helyszín várja, a fiatal pár pedig fekete, selyemszalaggal díszített és bokrétával felturbózott limuzinnal érkezik.

Ehhez lefátyolozott menyasszony dukál gyöngy nyakékkel, esetleg pici, fehér zománcvirágokkal… Minden csak elképzelés kérdése. A legfontosabb, hogy végiggondold, szinte megálmodd, mit szeretnél a nagy napon. Ha már a lelki szemeiddel látod a színeket az esküvői dekorációkat, akkor biztos harmonikus lesz látványban az esküvőd.

 

Csokor

Kicsi, kerek csokrok fehér rózsából, apró virágokból. Igen, a virágokból még mindig a gömbcsokrok, a kisebbek a trendik: azok, amelyekben a virágfejek nagyjából egyméretűek. Tehetsz a virágokból a hajadba is, nemcsak a vőlegény és a tanúk gomblyukába. Sőt a szirmokból vagy a virágokból kirakhatsz falidíszt is: pl. szívet vagy a neveteket.

 

Vendégfogadás

Az étterem elé lehet tenni egy kedves kaput: Bújj, bújj, zöld ág… A kapu lehet szalagos-drapériás, nem kell csupa-csupa virágból állnia.

Ha a vendégeknek lifttel kell a lakodalom helyszínére érkeznie, a liftgombok mellett is jelezhetjük dekorációval (virággal/matricával) melyik emeletre kell menniük.

A welcome drinket egy előcsarnokban, fogadóteremben, de a masnis székszoknyák között is felszolgálhatjátok.

Elegáns díszítés:

magas talpú poharakba teamécseseket állítani;

színes asztalközépre fehér liliomokat és orchideákat szórni, tűzni

teamécses köré pausz menühengert állítani.

 

Helyszín

Ha kertben, zöld füvön tervezzük a szertartást, igazi padokat is kivitethetünk, de székekkel elegánsabb. Megkülönböztethetjük őket azzal, hogy a vendégekét az esküvő színéhez passzoló székszoknyával, a pár székét (trónusát) viszont piros/bordó székszoknyával látjuk el. A hidat az útmentét, minden hasonlót igyekezzünk feldíszíteni (vagyis eltakarni a hétköznapi mivoltát). Ha nincs pavilon, akkor a sátor ne sörsátor legyen, inkább vászontető, vagy vitorlavászon, szintén feldíszítve. Ügyeljünk arra, hogy a bevonulószőnyeg lehet zöld és piros is – de semmiképp ne legyen fehér.

Tipp: szabadtéren mindig ügyeljünk a hangosításra, mert a szó elszáll ….,a széllel.

Étteremben az esküvői dekoráció lehet zöld-fehér, lila-fehér, rózsaszín-fehér, bordó-fehér, napsárga-fehér,a lehetőségeknek csak a fantáziátok szab határt… Persze lehet mindez szalagból, virágból vagy lufiból. Utóbbi akkor elegáns, ha gyöngyházszínű héliumosat választunk, és hosszan lelógó szalag van rájuk kötve – így borítsák be a az egész mennyezetet.

Lufiból hajtogatott menyasszonyt és vőlegényt inkább mókás esküvőre rendeljünk.

Teremdíszítésnél a részletek is fontosak. Kérjünk például kristálypoharakat és köré dekorkövet – ne a hétköznapi terítéket. A vázák praktikusabbak, ha magasak, és a kisebb , kecsesebb csokrok a fejek fölé magasodnak.

Nagyon trendi a teremdíszítésnél a lámpákat takaró (azok fényét csak átsejleni engedő), a teremdekorációval azonos színű szalagok széthúzása a terem sarkaiba.

Forrás: Dénes Vanda, http://igen-igen.hu