Egy életre szól

Az ékszerboltok választékát tekintve úgy járhatunk mint a kisgyermek az édességboltban, mindig azt kívánjuk meg amit utoljára láttunk. A kínálat a legegyszerűbbnél kezdődik és a határ szépségben, és persze értékben is a csillagos ég.

A vállalkozó kedvűek még tervezhetnek is maguknak , már csak egy jó ékszerészt kell hozzá találni aki megvalósítja az álmunkat.

Mielőtt bármilyen modern gyűrűcsoda mellett letesszük a voksunkat, gondoljunk arra, hogy egy életre szóló szerződést pecsételünk meg vele és talán az ezüstlakodalmunkon már nem fog tetszeni a kiválasztott darab.

 

Válasszunk egyszerűt?

A másik szempont amit érdemes mérlegre tenni, szeretnénk-e további gyűrűket viselni, a hölgyek általában igen.

Ebben az esetben egy egyszerűbb karikagyűrűt érdemes választani, mert a nagyon értékes ékszerek is giccses hatást keltenek ha túl sokat viselünk belőlük.

A vőlegény bármennyire is hagyománytisztelő nézelődhet, válogathat egyedül de mielőtt vásárlásra adja a fejét kérje ki párja véleményét is.

 

Fehér vagy sárga arany legyen?

A gyűrű színét illetve választhatunk fehér arany gyűrűt is, akinek tetszik akár kombinált darabora is bukkanhat némi keresgélés után.

A fehérarany szebben kiadja a belefoglalt kövek ragyogását, a legtöbbel színben is harmonikusabb mint a sárga arany.

A gyűrű formájának kiválasztásakor a kézformát is figyelembe kell venni .Hosszú „zongorista ujjakkal” bátran választhatunk szélesebb karikát vagy akár két gyűrűt is viselhetünk egymás mellett. Ha a kezünk tömzsi rövid ujjakkal ügyeljünk az arányokra a túl vékony vagy túl széles gyűrű is előnytelen.

Általában elmondható a túl nagy gyűrű nem előnyös és nem is ízléses.

 

Fontos szempont: a kopásállóság

A jegygyűrűnk remélhetőleg egy életre szól ezért kopásállóság szempontjából is járjuk körül a kiválasztott darabot.

Ha szeretnénk, hogy gyűrűnk ne kopjon meg túl hamar és  sokáig újszerű pompájában ragyogjon a kezünkön, a kiválasztásnál figyeljünk az arany tisztaságára is. Az ékszerboltok általában kétféle tisztaságú aranyból kínálnak jegygyűrűket

Az arany kopásállósága és tisztasága között szoros összefüggés van. Az ékszerboltokban általában kétféle tisztaságú aranyat találunk.

– 585/000 (14 karátos, 58,5% tiszta arany)

– 750/000 (18 karátos, 75,0% tiszta arany)

 

Számít hány karátos?

A 18 karátos aranyról mondható el, hogy nem csak a színe és fénye szebb, mint a 14 karátosé, de a kopásállósága is nagyobb.

Érdemes tehát alaposan körülnézni mielőtt meghozzuk a végleges döntést, hogy hosszú évekig gyönyörködhessünk gyűrűnk megőrzött fényében.