Az esküvő helyszínének kiválasztása nem könnyű feladat, de íme néhány szempont amelynek segítségével talán kissé könnyebb lesz.
A legfontosabb az időzítés
Akadnak favorit helyszínek amelyek akár egy évvel előbb lefoglalásra kerülnek, ezért ha álmaink helyszínét nem szeretnénk elszalasztani időben kell megkezdenünk a keresést, mégpedig két lényeges szempont szerint.
Először is hozzávetőlegesen hány vendég meghívását tervezzük a nagy napon és milyen stílusú hely illik leginkább az elképzeléseinkhez, elegáns, hagyományos esetleg extravagáns?
Praktikus megoldás a ceremóniát is a lakodalom helyszínén tartani, így nem kell a vendégeknek vándorolni aminek örülni fognak sőt még a buszbérlésen is spórolhatunk.
Ha a vendéglátóhely befogadóképessége megfelelő az előzetes érdeklődés alapján személyes látogatással döntsük el megfelelő-e a hangulata a mi
elvárásainknak. Ha már a rendelkezésünkre áll egy nagy kert renek helyszín lehet és nincs más dolgunk mint keresni egy megfelelő catering szolgáltatót.
Megfelel az elvárásainknak?
- A megálmodott dekoráció színvilága összeilleszthető-e a helyszínnel?
- Elegendő tánctérrel rendelkezik-e?
- Van-e megfelelő hely a zenekar számára?
- Hogyan lehet elrendezni az asztalokat és rugalmasan kezelik-e ezt a kérdést?
- Van-e elegendő parkolási lehetőség a vendégeknek?
- Megrendezhető-e a ceremónia a helyszínen?
- Miben tudnak segíteni, például zenekar ajánlat?
- Jól főz-e a szakács? Muszáj letesztelni. Milyen menüsorokat tudnak ajánlani?
A klasszikus esküvői fogások mellé érdemes válogatni sovány húsokat, salátákat, gyümölcsöket is a lakodalmas asztalra. Különösen nyári esküvő esetén a nagy melegben a vendégek szívesebben fogyasztanak könnyű ételeket.
Kedvezmények, lehetőségek
- Megoldható-e a szállás a messziről érkező vagy nagyon elfáradó vendégek számára?
- A gyermekek számára adnak-e kedvezményt illetve milyen egyéb kedvezményeket tudnak adni?
- Milyen italcsomagot tudnak ajánlani, miből van korlátlan fogyasztás?
(általában sör, bor, üdítő, ásványvíz, kávé). A nyári melegben különösen fontos, hogy az alkoholos italok mellett legyen elegendő ásványvíz és üdítőital.
- Koktélokat rendelhetünk-e?
- Van-e lehetőség étel, ital illetve sütemény bevitelére? Ha igen, megoldható-e ezek hűtése?
- Mekkora a felszolgáló személyzet?Kellemetlen és kényelmetlen a vacsora során ha sokat kell várni a kiszolgálásra a vendégeknek.
- Zártkörűvé tehető-e a rendezvény?
- Mennyibe kerül mindez?
Érdemes részletes listát készíteni a terembérlettől elkezdődően, a felszolgálási díjig mindent belekalkulálva és nem megfeledkezve az esetleges éjfél utáni felárról az utólagos meglepetéseket elkerülendő. Választható fogyasztás utáni elszámolás is ez esetben valakinek nyomon kell követnie ezt.
Az időben elkezdett kereséssel több ajánlat kérésére is van idő és biztosan a nekünk legmegfelelőbbet választhatjuk ki a legkedvezőbb áron.