A vőlegény ruházata legalább annyira fontos, mint a menyasszonyé, ahogy az is, hogy az ifjú pár harmonikusan mutasson egymás mellett. Ebben nagy szerepe van a minőségi alapanyagnak is..

 

Ma már szerencsére a divattervezők és az alkalmi ruhák készítésével foglakozó cégek felfedezték, hogy nem csak egy fekete öltönyben vagy frakkban esküdhet szépséges arájának örök hűséget  a férjnek való.

 

Mégis a legelegánsabb még mindig, fekete öltöny, fehér ing, szürke vagy sötétmintás nyakkendő és fekete cipő, ami – ha igazán minőségi darab – már megállja a helyét bármilyen divatos is a menyasszony ruhája. Bár apróságnak tűnhet ne feledkezzünk meg a zokni színéről ami ebben az estben természetesen fekete kell legyen és térdig érő. A Vőlegény bokavillanása semmiképpen sem csábító, ezt a kiváltságot hagyjuk meg az arab hölgyeknek. 

 

A mai napig is a szmoking az esküvő klasszikus férfiruházata, bár a divat változásai nem kímélik. Mégis meg kell felelnie néhány alapvető követelménynek.

Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről: nyakkendő, ing mellény. A választék ezekből is igen bőséges. Az üzletben vagy kölcsönzőben szakértő szemek és kezek segítenek kiválasztani az összeillő darabokat. 

 

Fontos esküvői szabály még a férfi főszereplő és nyilván a többi úr számára is –semmi ékszer– a csillogást hagyjuk meg a hölgyeknek. Mandzsettából is inkább egyszerűt válasszunk.