Csak egyszer viselheted

A magyar hagyományok a nők számára egyetlen alkalommal teszik lehetővé egy nő számára, hogy fátylat viseljen:az esküvőjén.

A fátylas gyönyörű menyasszony királynői jelenség. A fátyol a tisztaság jelképe, leengedve titokzatossá teszi az arcot, azonban  ügyelnünk kell a ruha és a fátyol arányaira, illetve anyagára, meghatározó a menyasszony arcformája testalkata, frizurája.

 

A fátylat viselhetjük fejdísszel kombinálva vagy anélkül, de manapság sok menyasszony dönt úgy, hogy csak egy diadémot, kalapot vagy csak néhány hajdíszt visel az esküvőjén.

A szalonok komplett szetteket is kínálnak, amelyek összeillő darabokat tartalmaznak, de mi magunk is összeállíthatjuk a kollekciót, ügyelve a harmóniára.

Kesztyű és egyebek

Akadnak csakis kellékekkel foglalkozó üzletek, amelyekben óriási választékot találunk bármilyen is az elképzelésünk szinte a lehetetlent is teljesítik.

A kesztyű kiválasztásánál ügyeljünk a ruhánk ujjának a hosszára mert a hosszúszárú kesztyű csak az ujjatlan vagy rövid ujjú ruhához elegáns.

A cipő és kistáska

A cipő kiválasztásánál a szépségen túl ne feledkezzünk meg a tényről: a lagzi egész időtartama alatt a lábunkon lesz. Érdemes időben megvásár

olni és otthon néha viselni, hogy összeszokjon a CIPő és a lábunk és barátságot kössenek.

Feltört ,sarokkal nehéz végigtáncolni a lakodalmunkat, és a mosolyunk sem lesz az igazi.

 

Kistáskáról vagy kisszütyőről se feledkezzünk meg, hiszen papír zsebkendő, rúzs és néhány a menyasszony számára fontos apróság kényelmesen elfér benne.

A napernyő a fotókon remekül mutat, de ha úgy érezzük akadályoz, ne ragaszkodjunk hozzá mindenáron.

Ékszerek:a kevesebb néha több

Az ékszerek nagyon fontos kiegészítői a menyasszony megjelenésének, de itt még inkább érvényes a szabály: a kevesebb több.

Ha a menyasszony haja föl van tűzve viselhet lógós fülbevalót, de ha leengedve hagyja a haját csak kicsi fülbevaló illik hozzá a ruha díszítésével összehangolva.

A nyakék vagy nyaklánc viselése a ruha díszítettségétől függ. Ha gyönggyel vastagon kivarrt a ruhánk és mindenáron szeretnénk nyakéket viselni, nagyon szolidat válasszunk.