Az ajándék értékét és méretét tekintve is kicsi, inkább csak jelzés értékű, mégis nagy örömet szerezhetünk vele szeretteinknek. A lényeg, hogy szívünkből adjuk, és szeretettel legyen tele.

Mivel általában nem számítanak rá a meghívottak, bármi is legyen az ,örülni fognak neki. Ne kövessétek el azt a hibát, hogy a teendők végére hagyjátok a kiválasztását, a házasságkötő terembe való bejelentkezés után elkezdhetitek a nézelődést, fejtörést.

Nagyon fontos : a szép csomagolás

Persze nem kis fejtörést okoz kitalálni mi is legyen a kiválasztott köszönetajándék, hiszen egyszerűsége mellet is  sok szempontnak kell megfeleljen a kiválasztott apróság.

Amire nagy hangsúlyt kell fektetnünk az a csomagolás, és ez a hangsúlyosság ne a hivalkodásában nyilvánuljon meg, hanem az ötletességben. Egy apró tüllzacskó, vagy átlátszó celofán ízléses szalaggal kiválóan megfelel a célra.

Gondolatébresztőnek

Gondolatébresztőnek:az édességgel nem nagyon lehet melléfogni: kis bon-bonok szépen becsomagolva,(nagy kiszerelésben érdemes megvásárolni) apró üveges méz, vagy dzsem, kicsi képkeret az ifjú pár fotójával, illatgyertyák, mécsesek (ezeket saját kezűleg is elkészíthetjük a hozzávalókat kreatív boltokban beszerezhetjük).

Illatos szappanok tüll vagy celofánzacskóba csomagolva.

Marcipán

Marcipánfigurák akár saját kézzel elkészítve. A Szamos Marcipán termékei között találunk színes marcipán rudakat, már csak a fantáziánkat és a kézügyességünket kell elővennünk, de ha nem szeretnénk sok időt eltölteni vele gipszkiöntő formába is belenyomkodhatjuk a marcipánt. A formák beszerzése is a kreatív boltokban lehetséges. Kagyló vagy szív forma talán a leginkább az alkalomhoz illő, de kinek mi tetszik azt válassza.

 

Ha magunk szeretnénk elkészíteni az ajándékot ne felejtsük el időben elkezdeni, hiszen nem egy két darabról van szó.

Ma már számos üzlet kínál készen erre a célra készített apróságokat.

 

Ha a google keresőjébe beírjuk, hogy „weddind favor” ami köszönet ajándékot jelent angolul ötleteket meríthetünk a sok gyönyörű kép alapján.

Harmonizáljon a terítékkel is

A csomagolóanyag kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy harmonizáljon az ünnepi teríték színvilágával. A celofánnal nem foghatunk mellé, már csak a szalag színét kell ügyesen kiválasztani.  Ha jól választottunk az asztal dekorációnkat remekül kiegészíti a köszönet ajándékunk remek csomagolása.

 

Valamilyen módon utalhatunk az esküvőnk dátumára az ajándékon, akár kis kártyára írva belehelyezve a csomagba, vagy a csomagolásra írva. Erre a célra használhatunk dekorációs célokra készült filctollat amit nagyobb papír írószerekben vagy művészellátókban szerezhetünk be.

 

A köszönetajándék kedves gesztus ami még évek múlva is segít feleleveníteni az örömteli pillanatokat.