A menyasszony magassága is számít?

A menyasszonyi csokor színe mindig különbözzön a ruha színétől, hogy mindkettő szépsége érvényesülhessen. A virág illetve a csokor formájának kiválasztásánál a menyasszony magasságát is figyelembe kell venni.  A túl nagy és földig lógó pillenpantyokkal díszített menyasszonyi csokor agyonnyomja az alacsony menyasszonyt. Ha nem vagyunk magasak inkább kisebb kerek csokrot, válasszunk.

Tartós legyen

A szépség már megvan, a harmónia sem hiányzik de a tökéletességhez elengedhetetlen hogy könnyen kézben lehessen tartani akár több órán át is úgy, hogy a virágok mindvégig üdék, frissek maradjanak akár a gyönyörű menyasszony, tehát könnyű legyen és szúrós részeket se tartalmazzon.

Eltegyem emlékbe?

Szokás megszárítani a menyasszonyi csokrot, erről a szándékról érdemes előre egyeztetni a virágkötővel, vagy dekoratőrrel, mert befolyásolhatja a virág kiválasztását. Ha szándékunkban áll örök emlékként megőrizni menyasszonyi csokrunkat gondoskodjunk dobócsokorról is.

 

Ne csak az anyakönyvi hivatalt keressük fel időben, kezdjük el idejekorán a megfelelő szolgáltatók megkeresését is. Az esküvő időpontja előtt legalább két hónappal érdemes eldöntenünk kivel is szeretnénk elkészíttetni menyasszonyi csokrunkat, különben be kell érnünk egy kevésbé profival, ami a minőség rovására mehet.

Minden mással harmonizáljon

Ügyeljünk a harmóniára a menyasszonyi csokor a menyasszonyhoz, az autódísz az autóhoz, a dekoráció a helyszínhez illő legyen minden tekintetben.