Nos, ez vérhólyaggal a sarkunkon és a kislábujjunkon: nem fog menni, ha ezt szeretnénk elkerülni akkor körülményekhez képest igyekezzünk viselhető cipőt választani.

Harmónia

A kiválasztott cipőnek az esküvő legfontosabb jelképével a menyasszonyi ruhával a legnagyobb harmóniában kell lennie. A ruha kiválasztása -ami még mindig leginkább fehér de egyre inkább teret követelnek maguknak a színes darabok- általában nagy gonddal, hosszas mérlegelés után történik, a cipőre és egyéb kiegészítőknek már nem jut ennyi figyelem, pedig a titok a részletekben rejlik.

 

A szolgáltatók nagy segítségünkre vannak a tökéletesség eléréséhez: a kiválasztott cipőt kérésünkre befestik a ruhánk színével megegyezően, legyen szó a színes menyasszonyi ruhánkról vagy a menyecskeruháról.

 

Ahhoz, hogy ne csak gyönyörűek legyünk, de jól is érezzük magunkat a bőrünkben és a cipőnkben! érdemes megfogadni az alábbi jó tanácsokat.

Érdemes megfogadni

1. Hosszabb időn át fogunk-e gyalogolni? (Egyes helyeken a lakodalmas menet az ifjú párral az élen végig gyalogol a falu főutcáján. A templom és polgármesteri hivatal közötti út is lehet hosszú, főleg egy gyönyörű de szűk tűsarkúban.)

 

2.Milyen is az adott szezon cipődivatja a menyasszonyi cipőket illetően? Figyelembe véve a kiválasztásnál a ruhánk stílusát.

 

3.Kényelmi szempontok. Itt elsősorban a cipősarok magasságával operálhatunk. Azt senki számára nem kell bizonygatnunk, hogy egy magas sarkú cipőben kecsesebbek vagyunk , kiemeli nőiességünket, viselésével megváltozik testtartásunk, de mindez csak akkor érvényes ha VISELNI is képesek vagyunk az áhított darabot.

Viselhető legyen

Egy csodálatosan sminkelt, tökéletes frizurájú és ruhájú mindenben harmonikus menyasszony mindent összerombolhat egy rosszul kiválasztott cipővel, ha nem tud benne elegánsan, kecsesen járni. Ez azoknak a menyasszonyoknak akik a hétköznapokban ritkán viselnek  tűsarkú cipőt megnehezíti a választást, de inkább legyen egy kicsivel alacsonyabb a cipősarok mint ügyetlenkedni és szenvedni a nagy napon.

 

Ha cipőt is jól választottunk elbűvölően elegáns, kényelmes és a járni remekül tudunk benne királynőnek érezhetjük magunkat ha csak egy napra  is , mert ez a Mi napunk.