Törpesarkú, hegyes orrú…

A szakemberek kicsit elszomorodnak akkor, amikor a menyasszonyok azzal állítanak be hozzájuk, hogy szeretnének valami törpesarkú, estleg hegyes orrú menyasszonyi cipőt.

– Idén bizony sokkal színesebb a trend – hívja fel a figyelmünket a szalon vezető stylistja. És ezt most szó szerint is érthetjük! Kate Middleton számára egy Swarovsy kövekkel díszített, elöl nyitott, magas sarkú cipőt készített a Paradox London egyik kiváló tervezője. Ezzel pedig búcsút intett a hagyományos fehér, zárt, törpetűsarkú és hegyes orrú cipőknek. Az idei trend azonban nem csak ez által feltűnőbb, 2011-ben az igazán divatos menyasszony attól sem retten vissza, hogy színes cipőt válasszon fehér ruhája mellé.

Ennek részben praktikus okai is vannak: a színes cipőt több alkalommal fel lehet majd venni az esküvőt követő időszakban is, mint fehér társát. Nem koszolódik olyan gyorsan, a toalett pedig igazán egyedi külsőt kölcsönöz viselőjének – éppen a merészen megválasztott színek miatt.

Amikor igent mondunk a színekre, nem árt ha figyelembe vesszük, milyen színű a csokor, az esküvői dekoráció, a kistáskánk, a koszorúslányok ruhája – merthogy ezeknek összhangban kell lennie!

Merj önmagad lenni!

Talán ez is lehetne a jelmondata a Paradox Londonnak, ahol felismerték az esküvői cipővel szemben támasztott elvárások megváltozását, és azt, hogy minden menyasszony a legjobbat érdemli, legyen szó akár egy olyan cseppet sem mellékes kiegészítőről, mint az esküvői táska vagy cipő. Nagy –Britanniában a Pink by Paradox London kollekciót idén jelölték a Legjobb Menyasszonyi Cipő kategóriában, amit szakemberek azzal indokoltak, hogy nemcsak a vásárlók igényét próbálják szem előtt tartani, hanem azt összhangba hozzák a megfizethetőséggel is.

Ezt követően a vállalat elnyerte a Legjobb Menyasszonyi Cipő Társaság díját, ez a Szigetországban igen komoly elismerésnek számít. Talán nem véletlen, hogy Kate cipőjét is ez a cég készíthette el.

Cipőtől a táskáig

A cipő mellett a táska szintén egy fontos kiegészítője a menyasszonyi toalettnek. Mint ahogyan arra már utaltunk, 2011-ben a táska estében sem akkor vagyunk trendkövetőek, ha egy fehér, buggyos kis tarisznyát választunk. Mivel a gondosan összeállított esküvői öltözet nem éppen olcsó dolog idén különösen nagy hangsúlyt kapott az „újrafelhasználás”.

Ez alatt szintén azt értjük, mint a cipők esetében: egyáltalán nem baj, ha a táskát többször is magunkkal tudjuk majd vinni, esetleg az Operába, egy színházi előadásra, vagy a jelesebb családi ünnepségekre. Miután , eldöntöttük megbeszéltük, hogy milyen színű ruhát választanak majd a koszorúslányok, máris adott lehet a cipő és a táska színe is. Ne aggódjunk egy profi szalonban pontosan a kívánt árnyalatúra festik a cipőnket-táskánkat, akár hozott anyagminta alapján is! 2011-ben a trendi menyasszony pink, türkizkék, kiwi zöld és narancs színű kiegészítőket választ, és ezek színek akár a vőlegény öltözékében is megjelenhetnek.

A színek mellett fontos szerepet kapnak a formák is.

 

A cipő esetében már elárultuk, hogy az idei divat igen nőies: Elöl nyitott, magas sarokkal készül, mindemellett még színes is, vagy ha nem, minimum csillogó kövekkel díszített. A táska formájában tér el az eddig megszokottól: a buggyos csuklóra helyezhető apró tarisznyák mellett helyet kapnak a négyzet alakú, alakjukat megtartó, szaténtáskák is. A lényeg azonban nemcsak a formán van, fontos szempont az is, hogy a táskán lévő csat, minta a menyasszony toalettjében máshol is visszaköszön: mondjuk a hajcsatnak nem árt harmonizálnia a táska csatjával.

 

Ha mindezek után valaki úgy érzi, túl sok mindent kell egy menyasszonyi toaletten összhangba hozni, azt javasoljuk, válasszanak olyan szalont, ahol profi szakemberek ingyenes stílus tanácsadással segítik döntését annak érdekében, hogy a nagy napon a menyasszony megjelenése valóban felejthetetlen, káprázatos és lenyűgöző legyen.

Forrás:Magyar Esküvő