Barátnők készüljetek!

A menyasszony barátnői készüljenek fel. Vigyenek magukkal jó sok gemkapcsot, rizst, tollat és papírt! Az első játék szóljon az ismerkedésről: mindenki mutatkozzon be, majd óvodás kiszámolóval jelöljék ki azt, akinek a nevét a nap folyamán nem szabad kimondani! Ezután mindenki kapjon egy-egy gemkapcsot! A játék lényege, hogy aki kimondja a tiltott nevet, azt lefülelhetik. Aki rajtakapja a másikat, automatikusan megkapja a hibázó gemkapcsát, amit összefűzhet a sajátjával. A mulatság végén a leghosszabb láncot szerző vendég a nyertes.

 

Ezután vegyünk elő papírt!

Két szót írjunk fel függőlegesen, a bal oldalra: HITVES; a jobb oldalra: FÁTYOL. A feladat: írjanak fel minél hosszabb szót, aminek az első betűje a bal szóból származik, az utolsó pedig a jobb oldaliból.

(Például: fejdíszekkel, felel, flörtöl, stb.) Minden szó egy pontot ér, kivéve ha kapcsolatban áll az esküvővel – így több pont jár érte. Aki tíz perc elteltével a legtöbb szót írta össze, az kap egy szelet tortát.

Miközben kávézunk, koktélozunk, tovább írhatunk. Adjunk a csoportnak egy szólistát, amelyből egy levelet, verset kell írniuk a menyasszonynak. A szavaknak természetesen viccesnek kell lenniük, pl.Dove, Bip, méz, szaloncukor, élet, jövő, remény, megegyezés, élvezet, vidám stb.

 

Legyünk ötletesek!

A szöveg írására adjunk időt, esetleg előfeladat is lehet, de mindenféleképpen fel kell olvasni, amit garantált jókedv követ majd.

Hogy egy kicsit feldobjuk a hangulatot, karaokézhatunk  vagy diavetítést is rendezhetünk (helyszíntől függően) a menyasszony gyerekkori képeiből.

Az ezt követő lazább részben megint jöhet a Ki mit tud? A szülőktől lehet előre érdeklődni a helyes válaszokból, aztán fel lehet tenni a menyasszonynak a kérdést, hogy például mivolt az első szó amit a kedves leendő férjeura kimondott életében?

 

Mi a kedvenc étele?

Melyik tantárgyat utálta legjobban általános iskolában? Stb. Ha ez is megvolt, itt az ideje, hogy Hamupipőkéből végre királykisasszonnyá váljon a lány. Az utolsó feladat válogatás lesz.

Szükségünk van egy tálra, egy zacskó rizsre és kb 50 biztonsági kapocsra. (minél kisebb annál jobb). Töltsük meg a tálat félig rizzsel és a kapcsokkal! Kössük be a menyasszony szemét, és kérjük meg, szedje ki a kapcsokat!

Forrás: Dénes Vanda, http://igen-igen.hu