A menyasszonyi ruhádat kiválasztani talán a legizgalmasabb az esküvő körüli teendők közül. Hagyj rá magadnak elég időt, különben csak stresszel teli versenyfutás lesz, ami csupa öröm is lehetne.

Először is a Google a barátod és nem kell a lábadat lejárni, hogy megtaláld azt a menyasszonyi ruha szalont, amely az általad preferált stílust képviseli. Válassz ki 3-4 szalont ahol személyesen is tiszteletedet teszed. Érdemes időpontot egyeztetni előtte telefonon és akkor csak te leszel reflektorfényben. Azt is érdeklődd meg van-e díja ruhapróbának, és ha van, akkor, ha az adott helyről választasz levonódik-e a kölcsönzés díjából.

A szalonban hozzáértők dolgoznak, mindenképpen kérj segítséget. A vállfán lógó darabok bármilyen csodásan is néznek ki nem biztos, hogy rajtad is ugyanolyan varászlatosan fognak festeni. Oszd meg az elképzeléseidet a szakemberrel és meg fogja mutatni neked azokat a modelleket, amelyek a te méretedben, egyeznek az elképzelt álomruháddal.

Az időzítés is fontos. Ha túl hamar választasz, akkor a legújabb modellek már nem lesznek elérhetőek a számodra. Ha túl sokáig halogatod az álomruha megtalálását, akkor megtörténhet, hogy lefoglalják előled a legszebb modelleket. Hozzáértők szerint minimum 2-3, de maximum 8 hónappal a nagy nap előtt érdemes kiválasztani és lefoglalni a menyasszonyi ruhát. Utána már ne nézelődj, az óriási kínálat miatt mindenképpen azt fogod érezni, hogy, találsz még szebbet.

Ha van rá mód, akkor kipihenten indulj ruhapróbára. Munka után fáradtan nem biztos, hogy a maga valóságában látod magad és a ruhát. Csak azért ne mond igent a felpróbált modellre, hogy végre hazamehess pihenni. A próbához fehér vagy testszínű fehérneműt viselj, és semmiképpen ne sminkelj. Sajnos az alapozó és a rúzs nagyon könnyen foltot hagy a ruhán.

A próbára olyannal menj, akiben megbízol és biztos vagy benne, hogy nem irigykedik rád. Ez lehet az anyukád, a testvéred vagy egy jó barátnő. A vőlegénynek nincs helye a ruhapróbán. Amellett hogy kevés férfi lelkes úgy általában a ruhapróba témában a szokás úgy kívánja, hogy csak az esküvő napján lássa először teljes díszben a vőlegény a menyasszonyt.

A fejdíszt és a többi kiegészítőt is érdemes a ruhával együtt kiválasztani. Amikor rajtad van, a ruha tudod igazán eldönteni harmóniában van-e a ruhával a kiegészítő, amit választottál. Frissítőkendőről se feledkezz meg. az izgalom mindenkit megizzaszt kissé.

Hallgass az ösztöneidre. A ruhában akkor leszel igazán ragyogó, ha nem csupán csinos rajtad, de te magad is hercegnőnek érzed magad benne.