Vannak nézőpontok, amelyek szerint azért születünk le a földre, hogy tanuljunk és ezt a tanulást a másokhoz való kapcsolódások során valósíthatjuk meg. Ezek a kapcsolatok sokfélék lehetnek párkapcsolatok, szülő-gyermek kapcsolat, testvéreinkkel való kapcsolatok, munka kapcsolatok.
A mondás szerint a rokonainkat nem választhatjuk meg, pedig ők tükrözik a leghitelesebben a tanulnivalóinkat még akkor is sokszor értetlenül állunk és kérdések özöne gomolyog bennünk.
Miért ilyen undok velem a testvérem és a gyerekem kibírhatatlanul szemtelen pedig én mindent megteszek azért, hogy megfeleljek nekik.
A szerelem sötét verem tartja a mondás és persze mindannyian kecmergünk néha a legalján és nem úszhatjuk meg a feladatot, amelyet párkapcsolati téren vállaltunk, mert a rózsaszín szemüveg a kedvesünk minden hibáját jótékonyan elfedi, amíg kell.
Egy csodás megoldás a szinasztria. Egy megfelelően képezett asztrológus szemével nézve tisztán felismerhetőek a feladatok. Mindannyiunk számára vannak nehezítések és könnyítések a kapcsolódásainkban, a dolgunk csupán az, hogy figyeljünk a gödrökre, ha így teszünk, számos kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.
Amikor felbukkan, az életünkben a nagy Ő azonnal kinyomozzuk a születési jegyét és a női magazinokon pallérozott asztrológiai tudományunkkal kisakkozzuk, hogy hány ponton illünk össze vele. és már tervezzük az esküvőt.

Te figyelembe veszed a szinasztriát?

Azt elv általában a következő: ha lekoptatandó a pasi: ó egy oroszlánnal nem tudok mit kezdeni, egoista és csak saját magára figyel. De jó hogy rák a csillagjegye imádom a rákokat annyira gyengédek és családcentrikusak.
Ez persze a gyakorlatban ennél sokkal színesebb. Előfordulhat, hogy galamblelkű rák pillanatok alatt lekoptat.
Most akkor ki kivel illik össze? Az újság azt írta, hogy hozzám egy rák illik.
Le is vonjuk a következtetetést mekkora sületlenség ez az asztrológia. Az is. A magazinos változat többnyire valóban az.

Honnan kaphatok segítséget ahhoz, hogy ki illik hozzám?
A jó öreg megérzés mindig kéznél van, érdemes rá hallgatni. Ha kérdések merülnek fel, akkor pedig érdemes felkeresni egy asztrológust és elkészíttetni a szinasztria elemzést.

Mit tartalmaz a szinasztria

Az első lépés a nemi szerepekhez tartozó szimbólumok vizsgálata, a férfi Nap, Mars illetve Plútó bolygóállása hogyan viszonyul a nő Vénuszához, Holdjához és esetenként a Neptunjához.
A Plútót és a Neptunt egyedi elbírálás alapján kell figyelembe venni.
A legtöbb embernél sorsjelző bolygók, a személyiséget többnyire nem befolyásolják jelentősen.

Mars és Vénusz

Tulajdonképpen pozitívumnak tekinthető a szinasztriában ha kapcsolatban áll egymással a két bolygó, mert erőteljes szexuális töltetre utal. Ez kedvező fényszög esetén kiegyensúlyozott szexuális életet jelent, ellenkező esetben ennek van valamilyen akadálya.
A vágy megszületik a pár tagjai között, de valami mégsem stimmel. Színesítheti még a szituációt, ha a nő Marsa kapcsolatban van a férfi Vénuszával, ilyen esetekben a nő a kezdeményezőbb.

Nap és hold

A férfi, mint irányító, a nő, mint támogató. A Nap és a Hold kapcsolata jelzi, hogy a pár tagjai milyen szinten vannak harmóniában érzelmileg egymással, mennyire képesek egymást támogatójává válni érzelmileg a kapcsolatban.
A kedvező fényszög esetén erős kohézió a jellemző minden ragyogónak és tökéletesnek tűnhet.
Diszharmonikus fényszög esetében is fennáll az erős vonzódás, de valami mindig hiányzik a teljességhez.

Plútó és Neptun

A férfi, mint teremtő energia a nő, mint megtartó erő. Nem túl gyakori hogy ehhez a két bolygóhoz kapcsolódó személyiségjegyek domináljanak a személyiségben. Ha mégis felszínre kerülnek ezek a tulajdonságok a férfi teremtő erő a női gyógyító energiával, akkor remek alapot ad egy harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolathoz.  Jellemzőbb általában hogy a Plútó a hatalomvágyat erősíti fel a Neptun a lábtörlő szerepre predesztinál.

Mi kell a kiegyensúlyozott kapcsolathoz?

A kiegyensúlyozott kapcsolatnak egyik eddig említett bolygóállás sem feltétele. A szinasztriával két ember bármilyen jellegű kapcsolódását elemezhetjük. A kombin segítségével, amely a két ember születési képletéből számolható ki a kapcsolatban keletkező feszültségek kezeléséhez nyújt útmutatást. A tökéletes szinasztria csupán lehetőség, amellyel lehet élni, de ha nem vagyunk képesek kezelni a felmerülő nehézségeket, akkor mit sem ér. Emellett egy nehéz bolygó állásokkal terhelt kapcsolatot is jól működővé tehetünk, ha egymást tisztelve megoldást keresünk a felbukkanó nehézségekre.