Ebben az esetben is érvényes a szabály, azt kapjuk amit kértünk, ha jót választottunk akkor jót is kapunk, mindenkinek magának kell eldöntenie milyen szolgáltatók segítségével teszi ragyogó fényessé házasságkötése nagy napját. 

A lagzi lelke

Ha fotós vagy videós csapnivaló az csak néhány nap múlva derül ki ,de ha a vőféllyel melléfogunk az végig fájni fog az egész lagzi alatt. Minden menyasszony olyan vőfélyt érdemel amilyet keres magának, hiszen a lagzi sava-borsa: a vőfély. Éppúgy ahogy a szakácsok minden jót belefőznek a lakodalmi húslevesbe, hogy elkényeztessék vele ízlelőbimbóinkat, hasonló a vőfély vagy ceremóniamester feladata a lagziban, ízt, hangulatot vinni a mulatságba. Mindezt oly mesteri módon kivitelezve, hogy közben mindenen rajta tartja a szemét, szórakoztat és  a hagyományokhoz is hű marad. 

A sikeres lagzi nagy részben rajta múlik

Ha már ott vagyunk a  kreatívan, gyönyörűen feldíszített remek helyszínen és egy aranytorkú énekes profi zenei aláfestéssel fújja a talpalávalót, az  ünnepi asztal roskadozik a finomságoktól, a tökéletes hangulathoz tényleg nem hiányzik más csak egy jó humorral megáldott vőfély.

A vőfély a menyasszony, a vőlegény és az örömszülők szócsöve. Számára nem okoz gondot szép szavakkal kifejezni a résztvevőkben hullámzó érzelmeket. Nagyapáinktól örökölt rigmusokat is hívhat segítségül ehhez de ez sincs kőbe vésve, manapság az ifjú pár gyakran választ modern vőfélyt akit már ceremóniamester címmel illetnek.

Hagyományos vagy modern lagzit szeretnél?

Ha hagyományos lakodalmi mulatságot szeretnénk , hagyományos versekkel ,rigmusokkal tűzdelve akkor egy vőfélyre van szükségünk . Ha modern, party jellegű mulatságra vágyunk –mintha egy amerikai film szereplői lennénk- ahol DJ szórakoztatja a mulatozókat akkor csak egy ceremóniamester alkalmas a céljaink eléréséhez. A ceremóniamester nem hagyományos előre betanult versekkel vidámítja a közönségét, hanem stand-up comedy stílusban, spontán ,mindig a szituációhoz igazodva teremti meg a vidám hangulatot. 

Ceremóniamester

Az a  ceremóniamester vagy a vőfély akire NEKÜNK szükségünk van kedves magabiztosságával gördülékennyé teszi az események menetét. Egyszerűen összefogja a dolgokat, mint kabátot a gombok.  Ha arra van szükség fokozza a hangulatot, precízen jó érzékkel eltalálva a ceremóniák és események közötti váltások idejét. Stílusa,dinamizmusa, humora magával ragadja a násznépet.

Játékok: csak a jó ízlés határain belül

Jó ha előre tisztázzuk milyen játékokat tartunk még a jó ízlés határain belül lévőnek, többé kevésbé ismerve a násznép tagjainak pajzánságra vonatkozó tűréshatárait, és ami a legfontosabb az ifjú pár mekkora szeletet szeretne magának kikanyarítani ebből a fajta figyelemből, hiszen vannak bevállalósak akiket egy jó poén kedvéért szívesen bohóckodnak, de tiszteletben kell tartanunk az erről másként vélekedőket, akik az idétlen vagy alpári játékokat ki szeretnék hagyni ezen a szép napon.

Ennek a fontos főszereplőnek a kiválasztásához mindenképpen személyes találkozó szükséges. A rokonok ismerősök tapasztalatát, de a legjobb ha saját lagzis élményeket használjuk előszűrő gyanánt, de érdemes segítségül hívni a Google keresőjét is.