Hogyan lehet a te  esküvői tortád is tökéletes?

Az esküvő szervezésének egy igen sarkalatos pontja a menyasszonyi torta kiválasztása.
Milyen legyen a megjelenése, színe íze és mekkora legyen, hogy ne menjen kárba, mert kimarad, és mindenki elégedett legyen vele.
A forma és díszítés kiválasztásához adunk néhány tippet, hogy a torta is tökéletes legyen a nagy napodon.

Szempontok ami alapján választhatsz

Az esküvői torta kiválasztásakor általában már megvan a lagzi helyszín és a menyasszonyi ruha így könnyen összehangolhatóak.

Milyen méretű legyen a torta?
A méret eldöntéséhez jó tudni az alábbiakat:

  • A vendégek száma?
  • Mindenki meg lesz-e kínálva belőle?
  • Egy nagy vagy több kisebb torta lesz?

Emeletes legyen-e a torta?

 

A vendégek száma a méret kiválasztásakor döntő szempont, mindenképpen elég nagynak kell lennie. Ez alapján leginkább emeletes tortában érdemes gondolkodni, bár vannak alternatívák. Például egy nagy bőröndöt formázó torta.

Hány szintből álljon a csodás esküvői torta költemény?

Az esküvői tortáknál nem ritka a négy vagy öt szintes sem. Ilyen nagyméretű tortáknál gondoskodni kell tartó és merevítő elemekről. Torta oszlopokkal megoldható a feladat, sőt vannak szintenként csúszatott tortaállványok, amelyekkel egyedivé tehetjük a torta megjelenését.
Szokás a nagy torta kiegészítéseként sok kis muffint is készíteni, ami a cukrász számára aprólékos, de nagy kreativitást igénylő hálás feladat és a tálalást is egyszerűbbé teszi.

Mi lehet a nyerő íz?

Kiindulásnak jó lehet a menyasszony és a vőlegény kedvence. Érdemes átgondolni van-e vendégek között ételallergiás, rá vagy rájuk is gondoljatok

Milyen legyen a dekoráció jellege?

A virágdíszítés a leggyakoribb. ezek lehetnek apró marcipán virágok vagy cukor virágok és van, aki élő virágot kér a tortájára.

Klasszikus vagy tréfás?

A klasszikus menyasszony vőlegény figura helyet választhattok tréfás megjelenést is amely összefügghet a pár tagjainak hobbijával vagy foglalkozásával.

Esküvői muffin

Csodás muffinok

A tálalást megkönnyítik a csodás  esküvői muffinok és amellett, hogy szemet gyönyörködtetőek a vendégek imádni fogják őket az ízükért is. A nagy torta helyett és mellett is választhatjátok.

Muffin-torta-menyasszonyi

Cukorgyöngyök és virágok

A dekoráció elemei lehetnek cukorgyöngyök, konfettik, ostyavirágok. A legfontosabb bármilyen díszítés is kerül, a tortára a pár tagjai magukénak érezzék és tetsszen nekik. Az ő igényeiket, ízlésüket tükrözze és boldoggá tegye őket.

Szebbnél szebbek

A cukrász kreativitásának csak a csillagos ég szab határt. Ahány ahány annyi féle és mind csodaszép.

Ultra Violet esküvői torta

Ultra violet menyasszonyi torta

A hozzávalók kiválasztásánál a nagy melegben könnyen romlandó hozzávalók elhagyása praktikus és gyomorrontást elkerülő lehet például elhagyni a valódi tejszínt és mással helyettesíteni, az időjárás függvényében.

Emeletes esküvői tortáknál érdemes szintenként más ízt választani. A legnagyobb szintet általában egy hagyományos ízűre érdemes készíttetni például csoki vagy gesztenye, de az ínyencekre is gondoljatok és hagyjátok szárnyalni a cukrász fantáziáját is.
Az alsó szint kiválasztásánál a krém állagának tartósságát is érdemes figyelembe venni. Ezekről a fontos szempontokról a cukrászdában is tájékoztatást kaptok.

Ami a külső megjelenést illeti eldöntendő kérdés, hogy a torta marcipán vagy fondant bevonatot esetleg vajkrém vagy tejszín dekorációt kap. A külső megjelenés színének kiválasztásánál vegyük figyelembe a terem dekorációját is. A 2018-as év színe az ultra violet, amellett hogy a tipikus menyasszonyi torta szín az ekrü vagy a fehér illetve rózsaszín. Az élénkebb színek a díszítéshez használatosak általában. A fontos, hogy nektek tetszen.

I’m a Standard Imagec Caption Text.

Curabitur blandit tempus porttitor. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Curabitur blandit.

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

04.

the numbers

Curabitur blandit tempus porttitor. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Lorem ipsum dolor sit amet.

%

FRINGILLA VEL

%

FRINGILLA VEL

%

FRINGILLA VEL