Minden menyasszony szeretne varázslatosan kinézni a nagy napon. Lenyűgözni nemcsak a vőlegényt, de a násznépet is a csodás megjelenésével, a gyönyörű ruhában, tökéletes sminkben és frizurával. A némi plusz kilóval rendelkező menyasszonyok az esküvő napjára szinte minden esetben célul tűzik ki, hogy lefogynak néhány kilót. Kiválasztanak egy meseszép ruhát, ami kisebb méret, mint amelyet a cél kitűzésekor viselhetnének és motivációként használják, ami elég jól működhet.  Ami még inkább megkönnyítheti a folyamatot, ha táplálkozási tanácsadó segítségét is igénybe vesszük, aki személyre szabottan a menyasszony számára leginkább megfelelő étrend és mozgásforma összeállításával járul hozzá a tökéletes végeredményhez.

Felejtsük el a csodaszereket

A gyorsdiéták és fogyasztó csodaszerek hatására hosszú távon nem számíthatunk. A cél nem csupán elérni az eredményt, annak megtartása lehet a következő kitűzött cél. A legcélravezetőbb a napi kalóriaszükségletet tiszta élelmiszerekkel, friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, alacsony zsírtartalmú tejtermékekkel, teljes kiőrlésű gabonafélékkel és egészséges zsírokkal biztosítani.
Első lépésben kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, félkész ételeket, a hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszereket, a mesterséges édesítőszerre készült italokat, a fehér kenyeret és fehér rizst és az alkoholtartalmú italok fogyasztását is csökkentsük le vagy mellőzzük.

Válasszuk mindenből az egészségesebb változatot

Ez nem jelenti azt, hogy gyökeresen más életeket kell fogyasztanunk. Együnk ismerős ételeket és válasszuk azok egészséges változatát, például a tejből az alacsonyabb zsírtartalmút, kenyérből a teljes kiőrlésűt.
Ha betartjuk a táplálkozási tanácsadó által előírt étrendet akkor valószínűleg nem szükséges számolni a bevitt kalóriákat. Érdemes étkezési naplót vezetni, ami alapján könnyen megállapíthatjuk, hogy megfelelő mennyiséget fogyasztunk-e az étkezések során. A jobb eredmény elérése érdekében kardióedzést és valamilyen más mozgásformát is érdemes segítségül hívni.

Fogyasszunk friss zöldségeket és gyümölcsöket

Érdemes egy napot kijelölni amikor több napra vagy akár egész hétre előkészítjük az ételeket. Felvágni a zöldségeket, elkészíteni a húsokat, vizespalackokat is készítsünk elő és szerezzünk be friss gyümölcsöket, az édesség utáni vágyunkat kezelni.
Csaló napokra ez esetben nincs lehetőség, egy-egy csaló étkezés azért beleférhet. Ilyenkor megajándékozhatjuk magunkat valami finomsággal, ami jó, ha valamilyen könnyű túrós édesség vagy egy egészséges jégkrém.

A jutalmunk nem csupán a karcsúbb test

A könnyű ételek fogyasztása nem csupán karcsúbb testet eredményez. Az körérzetünk és az egészségi állapotunk javulása mellett, a nagyobb mennyiségű vitaminbevitelnek és a méreganyagok kiürülésének eredményeképpen szebbé válik a bőrünk, a hajunk és a körmeink. Egyszerre lehetünk szebbek, karcsúbbak, egészségesebbek és szexisebbek. Egy menyasszonynak ennél jobb hírt talán nem is mondhatnánk és mindez bárki számára elérhető és nem is kell egyedül végig csinálni. Kérhetünk hozzá részletes étrendtervet. Más dolgunk már nincs is mint követni az étrendet és élvezni az eredményt.