Hasznos legyen vagy csak szép?

Az ajándék kiválasztása feladja a leckét, hiszen nem kis értékről van szó és bár létezik egy szabály miszerint az igazi ajándék nem hasznos ebben az esetben ettől eltekinthetünk. Az ifjú pár nyilván hasznos és használható ajándéktárgyakat szeretne kapni.

 

Akad néhány eset amikor megmenekülhetünk a fejtöréstől. Az egyik ilyen történet ha a meghívón vagy annak mellékletén az apró betűs részben tapintatosan közli a leendő házaspár, hogy ők szeretnék kiválasztani a háztartásukhoz szükséges tárgyakat, eszközöket ezért inkább pénzbeli ajándékra számítanak nászajándék gyanánt.

Ha nincs ilyen szerencsénk amint a fiatal pár bejelenti a házasságkötő teremben szándékát, mi el is kezdhetjük a fejünket törni.

Lesz-e menyasszonytánc?

Ez esetben csak a nagyságrendet kell meghatároznunk a pénztárcánk vastagsága, a szokásrend, illetve a rokonsági fok alapján. A leggyakrabban a menyasszonytánc során adják át ezt a fajta ajándékot a rokonok, ismerősök, de szabad tréfásan egy apró dobozzal indított dobozsorozatot is létrehozni egymásba rakott, gondosan leragasztott egyre növekvő méretű dobozokból.

A legnagyobbra csodaszép csomagolópapír, hatalmas selyem masni és a vidám percek garantáltak a bontogatásnál. Ilyen módon apró játék babát, vagy kisautót is becsomagolhatunk , bátran indítsuk be a fantáziánkat.

 

A másik eset amikor megkönnyítik a házasulandók a dolgunkat, ha ők jelölnek ki egy nászajándék árusítással foglalkozó üzletet(ebben az esetben a meghívón fogunk erre vonatkozó utalást találni) és egy előre összeállított  listából választhatunk.

Itt már csak két tényezőt kell figyelembe vennünk, az ajándékra szánt összeg és, hogy számunkra is vonzó legyen az ajándék. Nagy előnye ennek a módszernek, hogy biztosan örömet szerzünk a megajándékozottaknak, bár a meglepetés ebben az esetben elmarad.

Pénz mint ajándék?

Ha semmilyen támpontot nem találunk még mindig rákérdezhetünk akár a házasulandó pár tagjainak valamelyikétől, vagy az örömszülőktől, hátha ők be vannak avatva.

 

Ha nincs időnk, vagy ötletünk akkor mégis inkább pénzt adjunk.