Képeslap

Az egyik leghagyományosabb pénzajándékozási módszert ma már direkt erre a célra feliratizott képeslapok, kis zsebbel ellátott üdvözlőkártyák, üvegfiolák, borítékok szolgálják.

Cigisdoboz

A doboz cigarettából szálanként ki kell pöckölgetni a dohányt, majd a megmaradt cigerattapír-hüvelyekbe kell az összesodort pénzt beledugni. A cigisdobozt érdemes azonban feliratizni, nehogy a fiatalok véletlenül rágyújtsanak! Inkább nem dohányzó pároknak válasszuk ezt a megoldást.

Idézetgyűjtemény

Egyik oldalon egy idézet (akár arról, hogyan gazdálkodjon az ifjú pár a közös életével), a másik oldalon fotósarokkal rögzített bankó. Aki nem grafomán, vehet hasonló könyvet, amibe „könyvjelzőként” teszi a fontosnak vélt idézetekhez a papírpénzeket.

Babák

Menyasszony és vőlegény babát is felöltöztethetjük papírpénzekkel. Az ügyes kezű origamizók arra ügyeljenek, hogy a bankókat maximum gombostűvel rögzítsék. Aki kevésbé kreatív, az egyetlen Barbie-babával is megoldhatja: néhány papírpénz a szoknyának, néhány a fátyolnak…

Fényképalbum

A fényképalbum később jó szolgálatot tehet az esküvői emlékeknek, addig azonban vadiúj bankjegyeket tehetünk az öntapadós fólia mögé.

Malacpersely

Ismét egy klasszikus ötlet. Főleg, ha olyan malacot vásárolunk, amit ténylegesen, – esetleg a násznép előtt – össze kell törnie a párnak, hogy a pénzéhez jusson.

Pénzbor

Karcsú nyakú üveget is megtölthetünk bankjegyekkel – az ifjú pár pedig törheti a fejét, hogyan jusson hozzájuk.

Nagyon eredeti, ha a címkét vicces feliratúra cseréljük. Például ilyesmi szöveggel: „Nászéjszakák bora. Tartalma 20 ezrelék”stb.

Forrás:Igen-Igen, az esküvőmagazin, http://igen-igen.hu