Az esküvői meghívó az egyik legfontosabb előre jelzője az esküvőtöknek, ezért nagyon fontos, hogy a tervezésénél bizonyos dolgok jól átgondoltak legyenek. A vendégeknek a meghívó egyfajta első kommunikációs eszköze a rendezvénynek, ez alapján készülnek fel arra, hogy mire számíthatnak majd a bulin. Az esküvői meghívó rendelés során már minden információ birtokában kell lennetek, hogy tökéletes legyen az eredmény.

Az előmeghívó:

Lehet egy nulladik szereplő is a folyamatban, ami a „Save The Date” kártya, vagy más néven előmeghívó. Ez általában a meghívó butított mása, megegyező stílusban készül, mint az esküvői meghívó, viszont két dolog szerepel csak rajta: a jegyespár neve és a Nagy Nap.

Hangulat:

A meghívóra való első pillantással magával ragad egy hangulat, amit annak designja határoz meg.

Szerencsés, ha a meghívottak ezt az érzést a rendezvény küllemében is átélhetik majd, ezért érdemes a tervezésnél ezt is figyelembe venni, azaz számít, hogy összhangban legyen a meghívónk az esemény dekorációjával.

Ezután, ha megvan a dátum és a vendéglistánk, akkor nekikezdhetünk a meghívóval kapcsolatos ötletelésnek. Az időpont azért is fontos, hogy az adott évszakra jellemző specialitások tükröződjenek benne. Míg egy nyári meghívó vidám, szellős és a színek forradalma lehet, addig egy téli sokkal visszafogottabb és elegánsabb stílust követel meg.

Ezek figyelembevétele után válogathatunk milyen típusú esküvői meghívóra vágyunk. Elegáns, vidám, virágos, vicces, rusztikus, greenery, magyaros, romantikus vagy fényképes?!

Igazából ez a felsorolás végtelen, a lényeg, hogy olyan legyen, amivel az ifjú párként könnyen tudtok azonosulni és amilyen az álmaitokban már valóság.

Verziók száma:

El kell döntenünk, hogy hány verzióra lesz szükségünk.

Többre lehet szükség, ha van olyan az ismerőseink körében, akit csak a templomi szertartásra szeretnénk meghívni, ezért neki olyan meghívót kell átadni, amin nem szerepelnek a vacsorával, bulival kapcsolatos információk.

Az is előfordulhat, hogy a vendégkörünk egy része más nyelven beszél. Ha szeretnénk, hogy ők is megértsék, akkor az ő anyanyelvükön is el kell készülnie.

Példányszám:

Nem árt előre eltervezni, hogy hány példányra lesz szükség, mert sok helyen van egy alap tervezési díj, de az árat meghatározhatja a kész példányok száma is.

Az esküvői meghívók tartalma:

A következő lépés, amit ki kell találni, hogy mit is fog tartalmazni a meghívónk.

Mindenképp tájékoztatni kell a vendégeinket a pontos időpontról és helyszínekről. A formális részén túl a saját egyéniségeteknek is szerepelnie kell benne, ami lehet idézet, vicces szöveg vagy bármi amiben Ti benne vagytok!

Az esküvői meghívót további funkcióval láthatjátok el, ha tesztek bele RSVP részt, ami egyfajta válaszkártya az esküvőtökkel kapcsolatban felmerülő kérdésekre. Így könnyebb lehet ezen információk begyűjtése.

Kivitelezés:

Ami fontos momentum, hogyan kivitelezzük a meghívót. Ha szeretnénk, hogy teljes mértékben a mi munkánk legyen, van rá időnk és ügyességünk is hozzá, akkor minden egyes példányt elkészíthetünk saját kezűleg. Készíthetjük nyomdában papír alapon, kémcsöves formában, választhatunk dobozkát, stb. Csak a képzeletünk szab határt, annyi megoldás létezik. Ha szeretnénk a környezeti lábnyomunkat minimalizálni, elektronikus megoldásokat is választhatunk.