Az esküvői meghívó választás az egyik sarkalatos pontja az esküvő megszervezésének. A vendégeiteknek kiküldött meghívó az első közös bemutatkozásotok, amely alapján véleményt alkot rólatok a párotok családja és barátai. 

A meghívó megjelenése szerencsés, ha harmóniában van a többi esküvői részlettel, a helyszínnel, dekorációval, csokorral. Fontos még hogy az ültetőkártya, menükártya az esküvői dekoráció része lesz, és ha ezeket mind összehangoljátok, akkor lehettek igazán elégedettek a végeredménnyel.

Szerencsés, ha a meghívón megjelenő motívumok, anyagok és stílus az esküvő többi részletén is megjelennek. Inspirációnak nézegethettek meghívókat például az eskuvoi.meghivo.hu oldalon, és ha találtok készen hozzátok illőt akár azt is választhatjátok.

Léteznek meghívó trendek, irányzatok, amelyek váltogatják egymást stílus, színek anyagok. Ami a környezettudatosság terjedésének hála tartja magát az az újrahasznosított papír. Sokan kedvelik a letisztult egyszerű esküvői meghívókat és emellett az egyediséghez is ragaszkodnak. A klasszikus stílus nem megy ki a divatból. Az egyszerűbb hagyományos meghívók különlegessé tehetők kalligrafikus betűkkel vagy akár viaszpecséttel.

Környezettudatossági szempontok alapján vannak, akik online meghívót választanak, csupán az idősebb rokonoknak a szülőknek és a párnak emlékbe készül néhány nyomtatott példány. A pár számára sok időt felemésztő mégis örömteli feladat a meghívók átadása ami egyben bemutatkozás egymás tágabb családjának rokonoknak, barátoknak ismerősöknek.

Ha javarészt online meghívót küldtök akkor ugyan eleget tesztek a környezetvédelmi szempontoknak és időt is lehet vele megtakarítani de lemaradtok a közösen átélt örömről és ölelésekről. Ilyenkor sajnos nem élheti át a meghívott a csodás meghívó kézhezvételének örömét. Kézbe fogni, megérinteni és úgy elolvasni az örömhírt más élményt ad, de mivel ez is csak egy választás, akinek ez működik, választhatja. A döntésnél érdemes figyelembe venni hogy a mai online világban mindenki szívesen kap szép színes borítékban kedves üzeneteket, örömhírt.

Érdekesebbé tehetitek meghívótokat gyöngyökkel, szalagokkal vagy akár a kémcsöves megoldást is választhatjátok. A Webalbum stúdióban már több mint tíz éve választhattok a csodás kézzel készített meghívók közül. A minőség, precizitás garantált és nem utolsó sorban biztosak lehettek, hogy időben kézhez kapjátok a megrendelt meghívókat.