Mézeshetek

Általában a mézeshetekről az embereknek valamilyen tengerparti nyaralóhely jut az eszébe, de a valódi érzelmeket és a valódi élményt nem fogja

garantálni a csodálatos környezet. Aki megengedheti magának válogathat az utazási irodák nászutasoknak szóló ajánlatai közül, árban határ a csillagos ég.

 

Népszerű nászutas nyaralóhely Görög ország bármely része, Párizs, Velence, a Kanári szigetek, Mauritius, vagy Kuba és még sorolhatnánk.

Ha mégis belföldön szeretnénk eltölteni a nászutat akkor is számos ajánlatból választhatjuk ki a nekünk leginkább megfelelőt, legyen az semmilyen luxust nem nélkülöző kastélyszálló, vagy hotel esetleg családias hangulatú panzió. Ebben az esetben előny lehet még a menyasszony és a vőlegény számára hogy egyes helyeken üdülési csekkel is fizethetünk. Erről érdemes előzetesen tájékozódni.

 

Romantikus legyen

A nászút legyen szép, romantikus, de nem az a lényeg, hogy minél távolabbi úti célt válasszunk. Országunk gazdag gyönyörű tájakban, műemlékekben számtalan felfedezésre váró helyszínekben.

 

Csak néhány lehetséges úti cél ötletként:Esztergom vagy Visegrád híres történelmi múlttal, Szentendre művészeti kulturális központ, Szabadtéri néprajzi Múzeumával.

Az Északi-középhegység kedvelt kirándulóhely és természeti szépsége egyedülálló. Hollókő, amelyet a világ kulturális és természeti örökségének részévé nyilvánítottak, Magyarország legmagasabb pontja a Kékes-tető, a Miskolc-Tapolcai barlangfürdő, az Aggteleki cseppkőbarlang, vízesések várak, változatos izgalmas felejthetetlen élményeket ad annak, aki ezt választja úti céljául.

 

Nem csak a távoli uticél lehet csodálatos

Fővárosunk igazi világváros. Ez azok számára akik benne élnek természetes, de akik az ország más pontjairól érkeznek lenyűgözve érezhetik magukat a számtalan látnivalótól, a hatalmas nyüzsgéstől akár egy hangyabolyban. Akik nem intim magányra vágynak a nászútjukon, hanem nagyvárosi forgatagra, jól választanak, ha Budapestet választják nászútjuk helyszínéül.

A Duna partról nyíló panoráma, az Országház, a Várhegy , a Királyi Palota, a Halászbástya, a Mátyás templom, a Szent István Bazilika , a hidak, múzeumok a teljesség igénye nélkül mind érdemes megtekintenünk. Pihenésképpen sétálhatunk a Margitszigeten vagy a Duna-parton, esetleg valamelyik fürdőben áztathatjuk sétától fáradt tagjainkat(például a Széchenyi-fürdőben). Ha szórakozásra vágyunk vár a Városliget a Vidámparkkal és az Állatkerttel.

 

A hegyek szerelmeseinek

A hegyek és a kirándulások szerelmesei ne hagyják ki a Gellért-hegyet, de a Budai-hegységben is kedvükre barangolhatnak.

A nap méltó lezárásaként jöhet egy remek vacsora, egy színházi előadás vagy opera és egy andalító séta a szikrázó díszkivilágításban fürdő gyönyörű fővárosunkban.

 

Bármilyen úti célt is választunk legyen az belföld vagy külföld a szerelmet magunkkal kell vinnünk, mert megtalálni sehol sem fogjuk akármilyen csodálatos helyre utazunk nászútra.