Fénysebességgel közeleg a Nagy Nap és Te már most kimerültnek érzed magad?
Minden szabadidődet leköti a szervezés, a tökéletes menü és ülésrend kidolgozása, azt sem tudod hol áll a fejed és még a menyasszonyi ruhába is bele kellene fogyni valahogy?

Kérlek, most lassíts és állj meg egy pillanatra! Mi lenne, ha elhagynád a görcsösséget és elkezdenéd élvezni ezt a csodás időszakot?

Ha szeretnél igazán tündöklő menyasszonyként az oltár elé állni és a legeslegjobb formádban kimondani a boldogító igent, viszont nem akarsz az utolsó pillanatban kétségbeesetten őrült koplalásba és kozmetikázásba fogni, olvasd végig az általam összeállított listát arról, mit tehetsz néhány hét alatt azért, hogy tested és lelked egyszerre öltözhessen ünneplőbe az esküvőd napján.

  1. Fogyassz egészséges és vitaminokban gazdag ételeket!

Ha eddig nem igazán figyeltél a táplálkozásodra, akkor a lagzi előtti stresszes hónapokban különösen ajánlom, hogy tedd ezt meg. Ha nem viszel be elegendő vitamint és hasznos tápanyagot a szervezetedbe, levert, fáradékony és feszült leszel, észre sem veszed és „menyasszörnyként” fogsz reagálni a legkisebb problémára is. Végre itt a jó idő, elkezdtek érni a színesebbnél színesebb zöldségek, gyümölcsök, melyeket ha teheted piacról és ne szupermarketből szerezz be, a termelőktől valószínűleg jobb minőségű áruhoz fogsz jutni. Fontosnak tartom a táplálék-kiegészítők jelenlétét is az étrendedben, melyekkel maximálisan feltöltheted a vitaminraktáraidat máshonnan nehezebben kinyerhető nyomelemekkel.

  1. Szakíts időt a testmozgásra!

Talán ezt a pontot a legnehezebb betartani a rengeteg elfoglaltság és szervezés közepette. Ha nem is minden nap, de legalább minden másnap foglalkozz a tested fitten tartásával, ha szükségesnek érzed, akkor pedig a zsírégetéssel.
Csak az az edzés nem használ, amit nem végzel el!
Építsd be kreatívan a mozgást a mindennapjaidba, menj biciklivel reggelente munkába, sétálj le egy-két megállót buszozás helyett, végezz otthon vagy edzőteremben erősítő és kardió gyakorlatokat felváltva. Edzésterved összeállíthatod egy profi edző segítségével, de fit mentorként én is örömmel rendelkezésedre állok. 🙂

Az élvezetesebb mozgás érdekében vidd magaddal az edzőterembe/a futópályára vőlegényed vagy akár a koszorúslányaidat, hiszen mint minden, a mozgás is sokkal könnyebb, ha van mellettünk motiváló társaság.

  1. Tarts szépségperceket!

Ki ne szeretne csillogó hajkoronával és makulátlan bőrrel megjelenni a násznép kamerái előtt? A helyes táplálkozás és a rendszeres bőrápolás kettőssével ez gond nélkül elérhető. Kerüld el a zsíros ételeket (az olajos magvakkal is tarts mértéket – finomak és egészségesek, de zsírosítják a bőrt) és a szénhidrátok túlzott bevitelét, így a bőröd nem fog kipattogzani, nem bújnak elő kínos pattanások. Igyál meg napi min. 2-2,5 liter folyadékot (vizet!), ezzel elkerülhető a bőr kiszáradása és a szem alatti karikák növekedése. A reggeli és esti 5-5 perc bőrápolás (tisztítás, tonizálás, hidratálás) bőven belefér a napba, sőt hétvégente akár egy egész szépségnapot is tarthatsz.

 

  1. Tegyél rendet a fejedben, tervezz előre!

Itt nem arra gondolok, hogy percre pontosan táblázd be az elkövetkezendő összes napodat (ettől csak nagyobb lesz rajtad a nyomás), csupán arra, hogy amikor azt érzed, elkezdtél túlságosan belemerülni a részletekbe, érdemes egy heti/havi lebontású tervet készítened, amibe előre beillesztheted a sportos, az ügyintézős, telefonálós, a romantikázós napokat, így mindennek meglesz a maga ideje és könnyebben fogod átlátni a még elintézésre váró teendőket.

 

  1. Kapcsolódj ki, légy jelen, töltődj fel energiával!

Ahogy az elején is említettem, ÉLVEZD a készülődés hónapjait, és görcsös megfelelési kényszer helyett helyezd a hangsúlyt a teljes átlényegülésre, szervezz közös programokat a családoddal, a leendő férjeddel, de teremts alkalmat az „én-időre” is, amikor olyan tevékenységet végzel, amit a leginkább szeretsz (pl. olvasás, festés, zenehallgatás, stb.): töltekezz ebből az érzésből és vizualizáld a pillanatot, amikor minden szem Rád, a nagy esemény egyik főszereplőjére szegeződik és összesúgnak mögötted a rég nem látott rokonok: „Nahát! Sugárzik a boldogságtól ez a lány, és milyen csinos abban a ruhában. Fantasztikus formában van.”

Sok boldogságot és felejthetetlen lagzit kívánok Nektek! 🙂

Ha szeretnél még top tippeket hallani Tőlem az egészséges és fit életmóddal, hatékony edzéssel és bőrápolással kapcsolatosan, kövesd a hivatalos Facebook (Zelizi Stefánia – WanderWoman) és Instagram (@wanderwoman93) oldalamat, de várom privátban is az üzenetedet, ha érdekel a személyes történetem jogászból lett fit mentorként és online networkerként.

Dr. Zelizi Stefánia – wanderWoman