Az esküvői meghívó a nagy nap szervezésének fontos része, melyet sokan kevésbé tartanak lényegesnek. Tény pedig, hogy ez az első dolog, amivel találkoznak a vendégek, és gyakran erről ítélik meg a pár esküvőszervezésre fordított erőfeszítéseit. Ugyan tény, hogy jó esetben az esküvőn csak azok jelennek meg, akik valóban közel állnak a pár valamelyik tagjának szívéhez, de a külsőségekre mégis sokan szeretnek adni. Nem véletlen, hogy minden korábbinál szélesebb esküvői meghívó választékkal találkozhatunk a cégek kínálatában. Cikkünkben most olyan bakikra hívjuk fel az érdeklődők figyelmét, melyeket mindenképpen célszerű elkerülni a meghívó készíttetése során.

Stílusbeli problémák

Az eskuvoimeghivok.hu szakemberei azt javasolják, hogy célszerű az esküvő hangulatának, színvilágának megfelelően megválasztani az esküvői meghívó stílusát. Ha minden tekintetben a klasszikus megoldásokat fogjuk előnyben részesíteni a rendezvény helyszíne kapcsán, vagy például a menü összeállításakor, akkor nem javasolt a vicces, vagy éppen extravagáns meghívó fajták közül választani. Az esküvőszervezés e lépésekor is érezni kell azt a finom egyensúlyt, ami mindenképpen szükséges a stílus és a hangulat megteremtéséhez.

Nem megfelelő betűméret

Vannak olyan hagyományos elemek, melyek nem hiányozhatnak az esküvői meghívóból, de egyéni igények szerint további információkat is megoszthatunk a meghívottakkal. A kérdés csupán az, hogy megfelelő méretű meghívót választottunk-e. Ha túl sok a tartalom, és nem elegendő a hely, akkor a betűméret csökkentése a legrosszabb választás. Már csak azért is érdemesebb ilyenkor inkább az esküvői meghívó méretét vagy alakját átvariálni, mert a túl kicsi betűk a választott aranyozott, vagy például dombornyomott kialakítással gyakran nem kivehetőek.

Tartalmi mellélövések

A korábbiakban már szóltunk arról, hogy az egész esküvő stílusa hatással kell, hogy legyen a meghívóéra. Igaz ez az esküvői meghívó külsejét és az abban helyet kapott tartalmat illetően is. Igencsak mellélőhetünk azzal, ha a klasszikus színek és megjelenés ellenére elmegyünk a humor irányába, és vicces tartalom keretei között közöljük az információkat a meghívottakkal. Maradjunk meg a stílusbeli egyezésnél, vagy ha konkrét elképzeléseink vannak a tartalomról, akkor válaszunk ennek megfelelően meghívót.

Méret és forma: figyeljen a borítékra!

Sokan vannak, akik személyesen szeretik átadni az esküvői meghívót, de vannak olyan helyzetek, amikor például a távolság miatt ez nem lehetséges. Ilyenkor rendszerint a postai út a járható. A klasszikus meghívók általában passzolnak a standard postai borítékokhoz. Sok bosszúságot és plusz költségeket okozhat azonban az, ha egy nem szokványos méretű, formájú esküvői meghívó mellett döntöttünk, és nem vettük számításba a postázással járó feladatokat.

 

 

 

Esküvői meghívó kiküldés? Intézze el időben!

 

Mielőtt azt gondolnánk, hogy az esküvői meghívó kiküldését elég csak egy hónappal a nagy nap előtt elintézni, érdemes tudni, hogy például az eskuvoimeghivok.hu is azt javasolja, legkésőbb két hónappal korábban célszerű elintézni ezt. Míg a fiatal párok, vagy a rendezvény helyszínén élők könnyen variálhatják programjukat, addig a távoli rokonoknak, családos barátoknak nem csak a szállásfoglalással kell számolniuk, hanem az utazással, vagy a gyermekek elhelyezésével is.

 

Végül ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az esküvőszervezés és a meghívók kiküldésének zökkenőmentessége is nagymértékben múlik azon, mennyire profi cég mellett tesszük le a voksot.